Aki nem lát, az mit lát?
00.16-nak:
Valóban nem muszály mindenbe belekötni, de ez hogy jön ide?Ki mibe kötött bele?
A sötétséget is látni kell. A vak ember viszont nem lát.
Higyjétek el, én is gondolkoztam már ezen és én is arra jutottam, hogy semmit látni olyan lehet, mint amit a hátaddal látsz. Mit látsz a hátaddal? Sötétséget?
Este, a sötét szobában hunyd le néhány percre a szemed, és meglátod.
Van, hogy a sötétbe bámulnak bele, de van, hogy nincs előttük semmi.
Egyébként a nem született siketeknek gyakran van fülzúgásuk, ami néha olyan hangos, hogyha rádió lenne, akkor levennék a hangerőt.
Nem ugyanaz, egyáltalán nem.
Lehet, hogy az is számít, mitől vakult meg, illetve mitől süketült meg?
Van, aki csak színvak, van aki rövidlátó, távollátó...El tudom képzelni ezek után, amit írtatok, hogy a vakok sem egyformák.
Egy bácsi, aki nem volt egészen vak, de fehér bottal járt, mert alig látott, ő mesélte hogy vannak pszichológiailag vakok is, akik nem vakok, de mégse látnak. Bent él a vakok intézetében, de olykor mikor elfeledkezik magáról, meglátja a dolgokat. Nem színlel, hanem bizonyos esetekben tényleg nem lát! Erről semmi többet nem tudok, csak ez a bácsi mesélte.
Tehát mivel ennyire sokféle vakság van, lehet hogy van aki sötétséget lát, de nagyon kétlem, hogy egy olyan ember, akinek abszolút nem funkcionál a szeme, többet látna a semminél. Ugyanakkor valóban nem szabad elfelejtkezni róla, hogy a látás sokszor csak az agyban keletkezik (amikor pl. álmodunk), de azt hiszem, erről akkor mégiscsak a vakokat kéne megkérdezni. Én eddig totál biztos voltam benne, hogy semmit nem látnak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!