Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Mi történhet ha több ideig...

Mi történhet ha több ideig hordom a napi lencsét?

Figyelt kérdés

Évek óta havi kontaktlencsét hordtam, fél éve váltottam napi lencsére, mert egy hét után elkezdett szúrni a havi lencse, pedig többfélét kipróbáltam, cseréltem folyadékot is, stb.

A napi lencsétől eddig soha nem volt semmi panasz, hetente cserélem, simán alszok benne, nem szúr, nem kényelmetlen, nem vérzik be tőle a szemem.

Csupán aggódom, mert nem naponta cserélem.

2016. nov. 9. 15:37
 1/4 anonim válasza:

A napi lencsét maximum 2 napig lehet használni a szemészem szerint. Persze akkor ha mindkét nap csak pár órát viseled. Mondjuk én ennek ellenére mindig kidobom nap. Folyadékot sem vettem, úgyhogy nincs is mibe tenni :)). Nekem fontosabb a látásom, mint hogy kockáztassam.

A napi lencsét másabb anyagból vannak, sokkal kevesebbet bírnak, mint a havi lencsék. Arról nem is beszélve, hogy ugye azokat tisztítani is kellett. Plusz ha nem kifejezettem folyamatosan hordható lencséd van, a benne alvás is "veszélyes". Persze ha véletlenül néha néha előfordul (már velem is volt ilyen) az nem okoz kárt, de hogy folyamatosan, hát elég bátor vagy. Még a bennalvósnál is azt mondta a szemorvosom, hogy ha nem muszáj vegyem ki, mert pihenni kell a szemnek is.

Egyébként ha gond volt a lencséddel, miért nem mondtad a szemészednek? Annyi fajta, havi lencse van, hogy gátat lehetne vele rekeszteni (anyagban, vizesbázisban, légáteresztésben...) egyik biztos bevált volna. Nekem is az elmúlt 20 évben többféle lencsém volt.

2016. nov. 10. 16:15
 2/4 A kérdező kommentje:

Ki említett pénzt, komolyan?

Azért cseréltem le a havit, mert mindegyik fajta szúrta a szemem, a napi meg nem, majd pont ezen fogok spórolni :))) gratulálok.

2016. nov. 15. 16:32
 3/4 A kérdező kommentje:
Mondtam neki, cseréltünk, az is szúrt, megint cseréltünk és így tovább. Rengeteg félét próbáltam már. Csak a napi lencse kényelmes.
2016. nov. 15. 16:34
 4/4 anonim ***** válasza:
Ha egy hétig hordod a napit az nem spórolás?
2016. nov. 15. 17:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!