Mi történhet ha több ideig hordom a napi lencsét?
Évek óta havi kontaktlencsét hordtam, fél éve váltottam napi lencsére, mert egy hét után elkezdett szúrni a havi lencse, pedig többfélét kipróbáltam, cseréltem folyadékot is, stb.
A napi lencsétől eddig soha nem volt semmi panasz, hetente cserélem, simán alszok benne, nem szúr, nem kényelmetlen, nem vérzik be tőle a szemem.
Csupán aggódom, mert nem naponta cserélem.
A napi lencsét maximum 2 napig lehet használni a szemészem szerint. Persze akkor ha mindkét nap csak pár órát viseled. Mondjuk én ennek ellenére mindig kidobom nap. Folyadékot sem vettem, úgyhogy nincs is mibe tenni :)). Nekem fontosabb a látásom, mint hogy kockáztassam.
A napi lencsét másabb anyagból vannak, sokkal kevesebbet bírnak, mint a havi lencsék. Arról nem is beszélve, hogy ugye azokat tisztítani is kellett. Plusz ha nem kifejezettem folyamatosan hordható lencséd van, a benne alvás is "veszélyes". Persze ha véletlenül néha néha előfordul (már velem is volt ilyen) az nem okoz kárt, de hogy folyamatosan, hát elég bátor vagy. Még a bennalvósnál is azt mondta a szemorvosom, hogy ha nem muszáj vegyem ki, mert pihenni kell a szemnek is.
Egyébként ha gond volt a lencséddel, miért nem mondtad a szemészednek? Annyi fajta, havi lencse van, hogy gátat lehetne vele rekeszteni (anyagban, vizesbázisban, légáteresztésben...) egyik biztos bevált volna. Nekem is az elmúlt 20 évben többféle lencsém volt.
Ki említett pénzt, komolyan?
Azért cseréltem le a havit, mert mindegyik fajta szúrta a szemem, a napi meg nem, majd pont ezen fogok spórolni :))) gratulálok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!