Sikerült javítani a rövidlátásodon valamivel?
Meg szerettem volna műteni a szemem, de túl vékony a szaruhártyám (460), és túl nagy a dioptriám(6.5) a műtétekhez(a PRK-hoz is).
A neten találtam sok anyagot, viszont elég macerásak. A szemorvosaim azt mondják nincs mit tenni, marad a szemüveg, és szemcseppezzek a szemszárazság ellen.
Van akinek működött valami, és jelentősen tudta csökkenteni a rövidlátását? A neten sok anyagot találtam, de furcsállom, hogy nem említették az orvosok, amiatt attól tartok, hogy mind bullsh#t.
Sikerült javítani a rövidlátásodon valamivel? Ha igen, akkor mivel, és mennyit?
Szemüveg vagy kontaktlencse ;)
A többi baromság, a -6 dioptria azt jelenti, hogy a szemgolyód kb. 2mm-el hosszabbra nőtt a kelleténél.Ez önmagában egyébként nem betegség, csak éppenséggel segíteni kell a szemednek hogy az éles kép ne 2mm-el a retinád előtt keletkezzen, hanem a retinán. Ehhez kell a -6 dp.
Szemtornával nyílván nem tudod kisebbíteni a szemgolyódat. A különböző lyukakon való átnézés (szemtréner lyukacsos szemüvegek) pedig egy egyszerű optikail jelenséget használnak ki, nem a szemgolyót kisebbítik.
lehet, hogy nem betegség, de attól még szinte vak vagyok szemüveg nélkül. emiatt a kontakt sportokat sem űzhetek, a többi sportnál is sokszor akadályoz, és elég hülyén mutatok szemüvegben. az ismerőseim gyakran lekockáznak miatta.
évekig kontaktlencsét hordtam, de a szememben lévő vérerek közepesen megteltek miatta, és emiatt attól is eltiltottak. most a műtét is kiesett... nagyon el vagyok keseredve. eddig azt hittem, ha végre megáll a dioptriaváltozása a szememnek, akkor megműthetem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!