Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Van itt olyan, aki súlyos...

Van itt olyan, aki súlyos rövidlátó? Hogy tudtad feldolgozni, hozzászokni?

Figyelt kérdés
Egyik szemem -8, a másik -10 dioptriás. Pár hete kaptam meg az új szemüvegem, és egy ideje magam alatt vagyok. Nagyon utálok szemüveges lenni, annak ellenére hogy 6 éves korom óta az vagyok. Ha leveszem a szemüveget semmit sem látok, fürödni egy ideje már úgy szoktam, hogy rajtam van. Tesiórán általában leveszem, de olyankor semmit sem látok, volt már hogy megfájdult a szemem is, és volt olyan, hogy gimnasztikáztunk, a tanár mutatta mit kell csinálni, de én nem láttam, másról kellett néznem.. eddig az tartotta bennem a lelket, hogy 18-19-20 évesen megműttetem, de a szemészem már beszélt olyanról, hogy egy lézeres műtét sem csinálná 100%-osra a szemem, mert annyira rossz és még valószínűleg romlani fog.. 16/f

2016. szept. 1. 17:22
 1/7 anonim válasza:
A műtét általában 3-4, esetenként akár 5 dioptriát is javíthat. Szóval érdemes azt elvégezni. Nekem mindjét szemem -2.5, és szemüveg nélkül is elvagyok, max nem vezetek, meg nem tudok elolvasni sokmindent. De abszolút nem zavaró.
2016. szept. 1. 17:45
 2/7 anonim válasza:

-4.5 és -6.5. nem nagyon foglalkozom vele. 4-5 évente csináltatok egy új szemüveget, akkor kicsit felhúzom magam, hogy milyen rosszul látok és mennyire drága a vékonyított lencse, egyébként nem zavar a hétköznapokban. én is szemüvegben fürdök.

kontaktlencsét miért nem akarsz? teljesen korrigálja a látásodat és 16 évesen már elég idős vagy, hogy hordjad. kicsit macerás, de ha ennyire utálod a szemüveget, akkor lehet, hogy neked megéri a fáradságot.

2016. szept. 1. 18:15
 3/7 anonim ***** válasza:

Egyik szememre születésem óta alig látok, másikra csökkentlátó vagyok. Ebben nőttem fel, ezt szoktam meg. Persze sok dolog nehéz, de az elfogadása annyira nem volt gond. Egészen addig, míg ki nem derült hogy mindkét szememen szürkehályog lett. És esélyes hogy hiába műtik meg, csak még rosszabb lesz.

18 éves korodig úgy tudom mindenképp várnod kell. Addig próbálj minnél alaposabban utána járni a műtétnek. Ne csak a "reklámokat" olvasd, hanem próbálj minél több személyes beszámolót begyűjteni. Keress fel akár több szakorvost is véleményért.

2016. szept. 1. 18:15
 4/7 A kérdező kommentje:

Kontaktlencse túl drága lenne. Ilyen nagy dioptriában, megfelelő cylinderrel keveset gyártanak, ráadásul mivel szemszárazságom is van (vagy ilyesmi) csak még drágább jöhetne szóba. és a lencse mellé természetesen csináltatni kell szemüveget is, és ezt így nem tehetjük meg anyagilag. A műtétről már nézegettem információkat, annyi biztos, hogy nem tudnak csinálni csodákat..

Hogy sikerült feldolgoznod, hogy szürkehályogos a szemed? Én próbálnék nem gondolni rá, de egyszerűen nem megy, mindig eszembe jut és onnantól rossz kedvem van..

2016. szept. 1. 18:38
 5/7 anonim válasza:
Én akkor is először a kontaktlencsét javasolnám. Szemszárazságra használhatsz szemcseppet. Internetről olcsóbban lehet rendelni lencsét, ugyanaz, mint amit az optikában árulnak. Nekem fél évre kb 20ezer forint, az havi 3-3500 forint. Szemüveged gondolom már van, az csak reggel és este kell, mikor beteszed és kiveszed a lencsét. Vegyél egy 3-havi adagot és próbáld ki, lehet megtetszik.
2016. szept. 1. 20:21
 6/7 anonim ***** válasza:

20 éves koromtól van súlyos problémám a szememmel, oldalakat tudnék Neked erről írni.

Azt semmiképpen nem ajánlom,hogy a netről rendelj kontaktzlencsét, annak teljesen más a paramétere mint egy szemüvegnek.

A tömő utcai Kontaktlaborban Dr Görög Katalin doktornőt keresd fel, a neten megtalálod az elérhetőségüket. Ők tb támogatással is írnak fel konatktlencsét.

Nagyon jó szakorvos, biztos a segítségedre lesz.

Ha ilyen problémás a szemed akkor érdemes egy kiváló szemészt keresned mert szükséged lesz ár,m vélhetőleg egész életedben.

Én is nehezen odlgoztam fel azt,hogy gond van a szememmel, a tanulásban, munkában, a mindennapi életben naponta szembesülök vele.

De gondolj arra,hogy az,hogy ezen rágódsz nem változtat a tényen.Úgy kell kialakítanod az életedet,hogy ezzel együtt kell élned. Mint másoknak az egyéb betegségeikkel.

A fiam barátja teljesen vak. Már a második diplomáját szerzi,jó tanuló,remek srác.Biztos Ő is van padló alatti állapotban, de el kell fogadnia a helyzetét.

Mi mást lehet tenni?

2016. szept. 4. 16:57
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is durva, de 32 évesen megállt -5.75nél. Már kirettegtem magam a dolgon. Azóta csak időnként jön elő a para. Élem az életem, ahogy akárki más, a szemüvegeimet pedig kifejezetten szeretem.
2019. febr. 7. 11:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!