Kontaktlencsések! Ti mennyi idő után váltottatok szemüvegről kontaktlencsére? Mennyi idő volt megszokni, ki-be rakni az elején? Jobban szeretitek, mint a szemüveget? Nem romlott jobban tőle a szemetek vagy esetleg megállt, lelassult a romlás, javult?
Korotokat és azt hogy hány dioptriás a szemetek, írjátok oda légyszi.
Nekem is most lesz kontaktlencsém, ezért mindnekinek a tapasztalata érdekel. Szívesen olvasok ilyen "történeteket".
1 óra volt megszokni, hogy bent van, 1 hét volt megszokni mindenestül, 16 éves voltam, 5 éve volt szemüvegem. Ennek 30 éve.
Nem romlott a szemem soha semennyit, se szemüveges, se lencsés időszakomban.
Szemüveg kell a lencse mellé is legyen, de elég 1 belőle.
Én csak kb. 8 hónapig voltam szemüveges és utána váltottam át a kontaktlencsére. Nekem berakni, kivenni már első alkalommal, a betanításon is sikerült. Szerintem egyáltalán nem nehéz, mindent elmagyaráznak, hogy hogyan kell csinálni és biztosan az is segített, hogy én nagyon akartam is mert a szemüveggel nem igazán voltam kibékülve. Nekem kényelmetlen volt, hogy ott van valami az arcomon, izzadtam alatta, folyton tisztogatni kellett mert ujjlenyomatos/poros/vízcseppes lett stb. Szerintem a kontaktlencse mindenképpen jobb mint a szemüveg, sokkal kényelmesebb és tulajdonképpen olyan érzés mintha hirtelen megjavult volna a szemed :) Én körülbelül egy éve kaptam meg az első szemüvegemet, tehát még "friss", azóta nem romlott, de nem is javult a szemem. Távolra nem látok rendesen, -0,75 mindkettő. Szerintem nem fogod megbánni a kontaktlencsét:)
17/l
Köszönöm mindenkinek a válaszát.
Igen, nekem is nagy akaraterőm van, szerintem már csak azért is sikerül majd, mert a szemüveget egyenesen utálom. Mindig párás, koszos, vizes lesz, zavar engem is hogy látom a keretet, ha felfele kell néznem, akkor már homályos, mert ott nincs keret, izzadok tőle és szerintem nem áll jól nekem egy szemüveg sem, már sokat próbáltam fel.
Először egész kisiskolás koromban voltam szemüveges, majd sokáig nem kellett, aztán 2011ben újra szemcsis lettem. Elvileg nem romlik a szemem, most váltottam lencsére de sokkal jobb. Tényleg olyan, mintha megjavult volna a szemem. -1 asszem mindkettő szemem.
25/l.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!