Elronthatták a szemüvegem? Nem jeloltek be a pupillatavolsagot
A dioptria jo, mert evek ota ezt hordom, cilinderrel. Az tokeletes. De! Amikor kivalasztottam a keretet, az optikus nem jelolte be rajta a pupillakat, az optometrista altal mert pupillatavolsaggal keszitette el a szemuveget, ami 5mmrel elter az eddig mertektol(mas optikaban kisebbet mertek, es mindig ugyanannyit).amikor eloszor felvettem az uj szemuveget a labam elott ugy lattam mintha dombok lennenek, ugy torzitott a szemuveg. Most eltelt ket het, es ha felveszem, kellemetlen, de tokeletesen latok. (fejfajast erzek), ami elmulik ha 1 orat rajtam van a szemcsi.amikor felveszem a regi szemuvegem, akkor nem erzem ezt a fajdalmat, nem kell ujra "megszoknom "a szemuveget.
Az uj szemuveg napi 1-2 orat van rajtam, mert kontaktlencset viselek. Beszeltem az optikussal, de nem tul segitokesz, konkretan ramvagta az ajtot. Ha mas optikaba bemegyek, meg tudjak mondani, hogy hol van a fokuszpontja a szemuvegnek?(a szemuvgg azon pontja, ahol a pupilla van, ahol a legelesebb a kep)
Én jártam így egyszer, hogy elrontották a pupillatávolságot, de nekem mikor visszamentem, újra megmérték és rendbehozták a hibájukat.
Semmiképpen ne viselj olyan szemüveget, amit így elszúrtak, mert csak ártasz a szemednek (is).
Es milyen erzes volt viselni azt a szemuveget? Nekem olyan fura erzes.. Ugy feszit es nyom...:/
En mar visszavittem egyszer de az ajton se engedett be, meg allitotta h rendben van a szemuveg.. Ha rendben lenne, nem fajna a szemem tole.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!