Javulhat a látásom?
Alsó osztályos koromtól van szemüvegem, nem tudom, hogy az hanyas volt, de utána kaptam egy erősebbet, mind2 szemem -1,5-ös lett. Azóta már évek óta -1,5 az egyik és -2,0 a másik. Lehet még valaha jobb a szemem?
Távolra kell a szemüveg, viszont nem mindig hordom. Utcán alig-alig, inkább csak a suliban kellett, amikor távol ültem a táblától, na meg a mindennapos tv-zéshez, meg ilyesmikhez. Romolhat a látásom attól, hogy nem hordom állandóan pl. az utcán is? Valahol azt olvastam, hogy igen, mert erőlködik a szem ilyenkor, de viszont egyszer azt hallottam, hogy "erőltetni" kell a szemet, nem kell mindig szemüveget viselni, mert akkor rá van kényszerítve, hogy "jobban" lásson, és hozzá lehet ehhez szoktatni, később ettől javulhat... Nem tudom ebből mennyi igaz...?
Voltam szemészeten, elvileg minden oké. Azonban akkora pörgés volt, hogy nem tudtam minden kérdésemet feltenni a dokinak.
Azt is tudom, hogy több kérdés van már a témában, de olyannal szeretném felvenni a kapcsolatot akár privátban is, aki jelenleg szintén ezzel a témával foglalkozik, ill. bárki véleményét szívesen olvasnám, s várom!
25L
Ha 25 éves vagy, akkor "javulni" ez már csak 50 körül kezd majd, ahogy egyre kevésbé kell a rendes szemüveg távolra, de egyre inkább kell az olvasószemüveg közelre. Ahogy öregszik az ember, úgy pluszosodik a szeme.
Nekem -1.5-ről ment le folyamatosan, most már -0.5-nél tartok, és előfordul hogy fel se veszem, és akár szemüveg nélkül vezetek. Olvasáshoz pedig néha nemhogy leveszem a rendes szemüvegem, de ha sokat olvasok még egy gyenge olvasószemüveget is felveszek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!