Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Miért látok egyszer élesebben...

Miért látok egyszer élesebben máskor pedig rosszabbul a bal szememre?

Figyelt kérdés
Voltam szemészeten, egyszer -0.75 jött ki a balra, egy másik vizsgálaton pedig -1.25. Utóbbi vizsgálaton nem láttam olyan élesen valamiért, mint az azelőttin így indokolt volt. Viszont hogy megcsináltattam a szemüvegem a nagyobbik értékkel, erősnek érzem. Ilyenkor lehet valamit tenni, csiszolnak vissza belőle? Nem tudom mit kezdjek ezzel a problémával, de nem tudom hova tenni azt, hogy hol jobban látok, hol rosszabbul. Most kész a szemüveg és torzit kissé, plusz erősebbnek érzem. Járt már valaki így?
2016. júl. 20. 10:46
 1/1 anonim ***** válasza:

Elég sok oka lehet. Néhány: általános fáradtság, a szem fáradtsága, más vagy gyengébb megvilágítás, másik oszlop olvastatása, más karakterek, más távolság, napközbeni dioptriaváltozás.

Az olvasótáblás vizsgálatról mindent el lehet mondani, de azt biztosan nem, hogy sztenderdizált lenne. Eleve van, amelyiken számok vannak, van amelyiken betűk, vagy duplabetűk, van ahol jelek. A 10 soros felbontás lófütty, valaki eltalál még egy karaktert máris negyed-fél dioptriával "jobban lát". A világítás meg holtbiztos, hogy nem egyforma erősségű a különböző vizsgálókban.

2016. júl. 20. 21:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!