Miért látok közelre rosszabbul kontaktlencsével?
Figyelt kérdés
Hétvégén egy napra betettem életemben először a kontaktlencsét, mivel vizsgázni mentem, így első alkalommal 5 órán keresztül volt benn. Először nem volt semmi gond, jól láttam, viszont mire hazaértem azt vettem észre, hogy közelre már homályosabban látok, mint szoktam, viszont távolra tökéletesen láttam (eredetileg távolra nem látok jól). Ennek mi lehet az oka? Túl sokáig volt bent elsőre vagy rossz a lencse?2016. jún. 1. 17:30
1/5 anonim válasza:
Ugye a szemüveget is leteszed ha olvasol? A mínuszos lencse már csak ilyen.
Nekem nagyon régen volt kontaktlencsém, akkor napi fél órákkal kellett emelni a megszokáskor a használatot, és ha elérted az öt órát, onnantól lehetett órákkal emelni.Késwőbb már egyre kevésbé fárasztotta a szememet, de mindig zavaró maradt egy kicsit közelre.
2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm, most kicsit megnyugodtam. Először nem vettem észre semmi szokatlant, de az utolsó 1-2 órában már igen, remélem én is megszokom majd.
2016. jún. 1. 19:30
3/5 anonim válasza:
Mivel nagyon új még a szemednek, ezért rendesen kiszáradhatott a lencse, ez okozhat homályos látást. Ilyenkor használj műkönnyet vagy szemcseppet, az majd helyreteszi, kicsit dörgöld is meg óvatosan, hogy mindenhova jusson. Ha nem emiatt volt homályos, akkor jobb, ha kiszeded, hogy pihenjen a szemed.
4/5 A kérdező kommentje:
Ahogy hazaértem kivettem, útközben a vonaton nem akartam kockáztatni a kivétellel, mert nem valami tiszták a vonatok. Dörzsölni mennyire lehet? Illetve pár percre be lehet csukni a szemet lencsével? Ezeken nem igazán mertem megtenni, pedig éreztem, hogy kellene, de az optikus azt mondta, hogy aludni nem lehet a lencsében, mert felcsúszik a szemhéj fölé, emiatt becsukni és dörzsölgetni se mertem.
2016. jún. 6. 10:10
5/5 anonim válasza:
Előző vagyok, óvatosan a lecsukott szemhéjadra teszed egy ujjad, és simogató mozdulatokkal dörzsölgeted, nem lesz semmi baja. Én már aludtam benne délután 1 órát, véletlen volt, de nem történt semmi, erősebbeket pislogtam meg ásítoztam, rögtön bekönnyeztem és helyreállt minden. De ne aggódj, 1-2 hónap, és kitapasztalod, mit lehet, és mit ne bír el a szemed :) Persze ne aludj benne rendszeresen, de évente egy "véletlen" 1-2 óra simán belefér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!