Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Mit jelent az, hogy egy...

Mit jelent az, hogy egy kontaktlencse "tönkremegy"? Mikortól nem használható tovább?

Figyelt kérdés
Már egy ideje havi kontaktlencsét használok és havonta cserélni is szoktam őket, ahogy az elő van írva. Viszont van néhány ismerősöm, aki tovább szokta viselni őket mert azt mondják, hogy még teljesen használható, nincsen semmi baja és majd kicserélik, ha már úgy érzik, hogy szükséges. Az optikában is mondták, hogy kb. egy hónap a hordási ideje és sokan tovább szokták még hordani, de ők ezt nem ajánlják. Biztosan nem véletlenül találták ezt ki, ezért is cserélem havonta, de igazából nem érzek rajta semmilyen változást. A hónap végén is ugyanolyan jól látok vele. Ti tovább szoktátok hordani? Miért nem szabad? Miből lehet érezni, ha már úgymond lejárt az ideje?
2016. júl. 20. 10:43
 1/2 anonim ***** válasza:
Romlik az oxigén áteresztő képessége . Szúr, ha bent van. Én van hogy 3 hét után dobom a kukába, mert nem kényelmes. Sose hordom túl, akkor se, ha jónak érzem.
2016. júl. 20. 12:09
 2/2 anonim ***** válasza:
49%
Romlik a lencse állapota, mert kiszárad, nekem 2 hetes lencsém van, azt kb 2 hónapig szoktam hordani, minden nap reggeltől estig. 2 hónap körül van mikor már érzem hogy ott van a lencse a szememen... homályosodik napközbe, vagy száraznak érzem. Na olyankor cserélem. Vagy ha a szélén látok hibákat. Cserélném én 2 hetente is ha lenne pénzem rá, de nincs. Ez meg eddig semmi gondot nem okozott, szemvizsgálatra járok fél évente, kiderülne ha gond lenne.
2016. júl. 21. 23:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!