Kontaktlencsét lehet hordani úszás közben?
Figyelt kérdés
édes vagy akár sós vízben?2016. jún. 2. 19:40
1/7 anonim válasza:
Hát, kimoshatja a víz illetve nagyobb a fertőzésveszély, mert a szemedbe folyó, fröcskölő víz baktériumai megtelepedhetnek a lencsén. De! Ha van tuti úszószemcsid, amibe nem folyik be a víz, akkor azzal hordhatod, mert akkor a fentiektől nem kell tartani. Illetve akkor is, ha a fejedet nem sokat teszed a vízbe. Strandra mentem már sokszor lencsével, mert ott az ember nem kilométereket úszik gyorsban, csak hűsöl meg úszkálgat.
Amúgy volt egy ismerősöm, aki kontaktlencsében vízilabdázott. Valahogy a vízilabdás rövidlátók is megoldják, hiszen ők még pl dioptriás úszószemüveget sem vehetnek fel!
Minden esetre a lencsék rendszeres tisztítására nagyon ügyelj!
2/7 anonim válasza:
Lehet, csak ne nyisd ki a szemed a víz alatt.
3/7 A kérdező kommentje:
Köszi
2016. jún. 9. 13:59
4/7 anonim válasza:
Én búvárkodom benne, és megy a szemembe nem kevés víz. Nincs tőle semmi bajom, de viszont ilyenkor csak napi lencsét használok. Az szemészemnek sincs ellene kifogása.
5/7 toobitter válasza:
Én nekem több helyen is azt mondták, hogy SOHA nem szabad lencsével úszni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!