Mit érdemes tudni ezekről az összetevő anyagokról?
A konyhasót nem szennyezik kálium-kloriddal, max dúsítják. A kálium-klorid csak annyira mérgező, mint a nátrium-klorid. Ez egy baromság, hogy szívmegállást okoz. Ja, ha a szívizomba injekciózzák, de ez esetben pl. e levegő is halált okoz, meg a víz is! Szinte minden zöldségben és gyümölcsben egy halom kálium van, több, mint a konyhasóban! Mégsem halt meg senki még zöldségevéstől. A kálium kizárólag vesebetegnek okoz problémát. Ja, és pl. 20 deka tiszta nátrium-klorid elfogyasztása is halált okoz. Kb ugyanennyi kell káliumból.
Nem tudom ki találta ki ezt a kálium baromságot,de jó nagy hülye volt. Aki hallott már kálium-nátrium egyensúlyról az tudja, hogy kálium is létfontosságú és nem lehet meghalni pár gramm káliumtól mert só nélkül is bőven megeszünk annyit! Azért dúsíták a sót vele, mert az átlag magyar csak sós fosokat zabál, zöldséget nem!
Pl. a bórax vagyis nátrium-borát 0,1 g/testtömeg kg-ja halált okozhat. Kicsit kisebb mennyiség is elég belőle mint káliumból. Ha nem eszel káliumos konyhasót, akkor ezt a szemcseppet se használd.
A bórsav és a polihexametilén-biguanid fertőtlenít. A hidroxi-propil-metil-cellulóz nedvesít és stabilizál.
A dinátrium-dihidrotén-etiléndiamin végéről szerintem lemaradt a tetraacetát kifejezés. Ez valami tartósítószer lehet.
A nátrium-hialuronát pedig a hialuronsav sója, ami természetes módon jelen van a szövetekben. A szemet nedvesíti.
De rá tudtál volna keresni magad is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!