Mi az a tompalátás?
Neten csak a sablonszövegeket találom.de semmi kronkrétumot.
Szoval mi az? Az h szemüveg sem segit a látáson vagy mi?
A tompalátás nem korrigálható sem szemüveggel, sem műtéttel. Minden ilyen állapotot tompalátásnsak neveznek, függetlenül attól, hogy asztigmia, kancsalság vagy anizometrópia okozta-e.
A tompalátás azért nem korrigálható, mert nem a szemmel magával, hanem az idegrendszerrel van baj. Az agy megtanulta,hogy ne nagyon figyeljen az adott szemből érkező képre, így az elmosódott marad.
Milyen további konkrétumokra vagy kíváncsi?
Én az vagyok és így látok a tompalátó szememmel: (a jó szemed csukd be és néz a tompalátónak vélttel)
- egy árnyalattal sötétebb minden
- minden homályos és minden irányba (közelre, távolra)
- szemüveg felvétele nem segít
- most konkrétan a monitoron lévő centis betűket se tudom elolvasni
- mindenhol a látótérben vannak még sötétebb elmosódott foltok, amik azért nagy részben áttetszenek, csak egy kicsit sötétebbek a többi résznél
- két szemmel 100%-an látok, mivel a másik szemem tökéletes, de ez még sem valódi két szemes látás, hiszen a tompalátó szem takarékon működik
- nem látom a 3D filmeket ,hiszem ahhoz is kéne két szem. Pontosabban látom, de a 3D élmény nincs meg.
Kb. így. Te miéárt gyanakszol?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!