Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Duplalátásról kérdések (? ) 14l

Duplalátásról kérdések (? ) 14l

Figyelt kérdés

nem olyan régen vettem észre, hogy duplán látok.(bambulás) először még csak a kb.: 60 centinél közelebbi dolgokat láttam duplán. ez tavaly volt. most már ott tartok hogy amikor bambulok, akkor a tőlem 2-3 méterre lévő dolgokat is duplán látom ilyenkor. Ha 2-3 másodpercre becsukom az egyik szememet, ugyan ugy duplán látok, ha kinyitom, fókuszálással rendbejön. ez egy két mp-ig tart. bambuláskor kifelé kancsalítok, néha durvábban. régen sose voltam kancsal. amikor duplán látok, akkor az egyik kép homályosabb sokkal, mint a másik, és a homályosabb képen átlátok, nem is veszem észre néha, hogy duplán látok. szemüveget hordok. privibe küldök képet, amikor bandzsitok.

mitől alakult ki duplalátás?

lehet, hogy kancsal vagyok?

ha igen, miért nem vette ég észre szemész?

a duplalátás átvált rendszeres kancsalságba?

gyógyítható, ha igen, mivel?

később kialakulhat ebből tompalátás?

nagyon be vagyok rezelve, help!!

a válszokat előre is köszi :SSS

2015. márc. 12. 19:55
 1/2 anonim válasza:
a duplalátásnak valami előzménye lehetett, mint például sok erős fény nézése meg ilyesmik... de ha csak akkor kancsalítasz amikor bambulsz attol szerintem még nem vagy kancsal de nézz a netről szemtornát és pislogj sokat (ne úgy mint aki viccből csinálja, csak ne nézz úgy valamit kb fél percig h közben ne pislognál min.!!! 5x) és hányas a szemüveged? mert lehet rossz a szemüveg és talán ettől lehet az, ja és menj el a szemészedhez és kérdezd meg vagy lehet csak házidokitól is de a szemész többet tud mondani :) ja és küldenél képet mennire ,,súlyos,, a kancsalság?
2015. márc. 15. 17:17
 2/2 anonim válasza:
Először ki kell zárni az agyi történéseket, ez a neurológiai státusz. Ha duplán látáskor nincs hányingered és nem merev (kötött) a tarkód, nem szédülsz, pláne, ha jól működik a térd-reflexed, akkor nincs nagy baj. Ezeket könnyen tudod ellenőrizni. Ha valami gebasz van mégis, azonnal irány az ügyelet! Ha nincs agyi történésre utaló jel, akkor szembetegséged van, sajna. Így is el kell menned a háziorvosodhoz, aki majd beutal a szemészetre, ott kivizsgálják, hogy mi a gond. Nyugi, a szemészet-tudomány rengeteget fejlődött az utóbbi időben, nem kell aggódnod, meggyógyítanak!
2015. márc. 25. 22:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!