Kancsalság - műtét - TB - hálapénz?
Sziasztok!
18 éves vagyok, egészen pár hónapos korom óta kancsal vagyok (elég nagy mértékben...). Tavaly szerettem volna megműttetni a szemem, megcsináltam minden vizsgálatot, és pechemre a műtét előtt jött ki az arcomon valami nagyon komoly ekcéma/kiütés és emiatt el kellett halasztani a dolgot. Mivel a leletek nem lehetnek egy hónapnál régebbiek, kifutottam az időből, mire meggyógyult az arcom. Akkor úgy döntöttem, már nem kezdem el újra az egész tortúrát. Most egy év elteltével szeretném újra megkísérelni a dolgot, viszont most a szülők bevonását elkerülném. Van társadalombiztosításom, tavaly azt mondták, az fedezi a műtétet. Változtat ezen valamit, hogy idő közben nagykorú lettem? Tekintve hogy még mindig csak a "papírformánál" tartunk, következő kérdésem a hálapénzzel lenne kapcsolatos. Nem tudok sokat ezekről a dolgokról, nem foglalkoztam még vele. Tavaly szó volt arról, hogy a szüleim a sebésznek valamennyit csúsztatnak a köpenyébe. Én úgy tudom, ez illegális, viszont elfogadott - tehát az orvosok elvárják, hogy valamennyit kapjanak kézbe annak ellenére hogy semmi nem írja elő, sőt büntetendő. Mikre számíthatok ha a szülőket ki szeretném ebből hagyni? Nyilvánvalóan én nem tudok semmilyen összeggel szolgálni az orvosnak. Mik az esélyek arra, hogy megoldható "törvényesen", tehát TB-ből (és nem vakítanak meg...)?
Köszönöm előre is a válaszokat
Ha felnőtt korú vagy, akkor hajrá!
Hálapénzt még mindig elfogadnak az orvosok. Sajna rá is vannak kényszerülve, olyan rémesen kevés fizetésük van.
Szép leszel, és ne félj. Én 48 éves vagyok, 6 éves koromban volt a műtétem. Tehát ez a műtét már egy régen bevett gyakorlat. A fiam is örökölte a kancsalságot, Bajára vittem, hogy Vass professzor műtse meg. Mindössze másfél éves volt, gyönyörű lett a szeme. Ha az unokámnak is szükséges lesz a műtét, akkor előkutatom a Bajai csapatot, ha a professzor már nem dolgozik, akkor is. Bennük bízom. Egyébként Budapesten lakom.
Ezeket tudom mondani,remélem segített.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!