14éves vagyok távollátó 1 dioptriás szemüvegem van. Milyen módszerrel lehet javítani a látáson? Nem szeretem hordani
És akkor akinek -1-es a szeme, az fogja be a pofáját és rüljön, míg -8-as nem lesz...logikus.
Hiszen pont most tehet még az ellen, hogy tovább romoljon. Pont jókor kérdez. Nem kell ehhez trollnak lennie.
Nekem -0,75-ös van, de nem hogy nem folyamatosan hordom, hanem gyakorlatilag soha. El tudok képzelni olyan esetet, amikor szükséges, de az esetek többségében nem érdekel, hogy pl valakit csak 80 méterről ismerek fel, nem 100-ról. Nincs jelentősége, 80-ról sem fogok még kiabálni neki.
Az viszont igaz - már előttem is írták, - hogy elkényelmesedik a szem, pontosabban nem is a szem, hanem az agy, ha nem kell korrigálnia. Rendszeres hordás esetén szemüveg nélkül már rosszabbul fogsz látni, mint korábban. Márpedig ez ekkora dioptriánál még fontos, hiszen nélküle is látsz. -6-nál levéve nyilván mindegy, hogy 50 centitől homályos minden vagy 60-tól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!