14éves vagyok távollátó 1 dioptriás szemüvegem van. Milyen módszerrel lehet javítani a látáson? Nem szeretem hordani
https://www.youtube.com/watch?v=k9chpsoZBe4
Gondolom, le leszek pontozva, mint a szél, de mindegy.
Az 1 dioptriádat szinte biztos nem műtik meg, ugyanis ez nagyon kicsi.
A szemüvegtől szó szerint elkényelmesedik a szemed, ergo: egyre romlik majd.
A kontaktlencse dettó, csak az legalább sokkal kényelmesebb, mint a szemüveg.
Én csinálom ezt a tornát a 8 évesemmel együtt, akinek -0,75-ös a szeme.
Természetesen nem csodaszer, ne hidd, hogy 3 nap után úgy látsz, mint a sas. De ha rászánod magad és kipróbálod, észre fogod venni, hogy jobban látsz utána (persze az első néhánynál ez csak pár percig érződik:)). És ennek borzasztó egyszerű a magyarázata. Közben pihen, lazul a szemizom, ez mellett viszont az eltunyult izmok erősödnek.
Nekem -5-ös szemem volt, utána kontaktlencse, majd szemműtét. Végigmentem az összesen, valóban a műtét a legjobb megoldás a 3 közül. Viszont most, majd' 15 évvel a műtét után ismét romlik, tehát nem végleges megoldás a műtét sem.
De a te egy dipotriád kutyafüle, hidd el nekem :)
Gondolom ez a kérdés csak valami troll "vicc".
Nekem 8-as az egyik szemem a másik picit "jobb". Még egy szemüvegnek is örültem ami nem nagymamás-nagypapás tehát nem régi ESZK-s.
Csak halkan megjegyezném, hogy szemműtétkor ugyanazt az összeget ki kell fizetned, mint annak aki 9 dioptriával megy oda.
Miért lenne troll és vicc?
Én is gyűlöltem a szemüveget, mert már a -5-össel sem lehet lószart sem látni.
Simán elhiszem, hogy ez egy őszinte kérdés.
Neked a nagyon rossz szemed a rossz, neki meg a kicsit rossz is rossz. Ez így működik.
Igen, van szemtorna ami kisebb dioptriánál működhet.
Nincs garancia, hogy ettől megjavul, de ártani biztos nem árt.
Ezen kívül fontos, hogy a szem mindig megfelelően nedves legyen, ugyanis a könnyréteg is részt vesz a látásélesség kialakulásában. Ezért fontos a megfelelő folyadékbevitel, és az, hogy ne bámulj sokáig egy pontot pislogás nélkül. pl monitor, mert kiszárad a szemed, és a finom szemmozgások is romlanak, elkezdesz erőlködni, hogy láss stb. tehát romlani kezd a szem. A műkönnyet úgy ajánlom, hogy reggel és este cseppentesz vele. Én is így szoktam, így nem szokik hozzá a szem és megmarad a saját könnytermelés is.
Ezen kívül vannak szemerősítő vitaminok is. Én próbáltam párat és szerintem jók, mert kevésbé volt fáradékony a szemem mikor szedtem.
Ezekkel próbálkozhatsz, hátha bejön. Rosszabb biztos nem lesz ezektől.
"Én is gyűlöltem a szemüveget, mert már a -5-össel sem lehet lószart sem látni."
Erről van szó.
De nem 1-es dioptriáról beszélünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!