Mit tudnék tenni ha a szemeimnek ilyen problémái vannak?
Figyelt kérdés
Van egy szemüvegem távolra nem látok tökéletesen. Ez önmagában nem olyan mértékű hogy ne tudnék élni.
Viszont a szemizmaimmal már komolyabb gond van. A jobb szememmel hajlamos vagyok kancsalítani. Ez képeken nem előnyös :D viszont ha a szemeim nagyon elengedem mindkettő szemem remegni kezd. Tényleg. A jobb szemem az agyam ki is kapcsolta valamilyen szinten, szóval ha letakarom a balt és csak a jobb szememmel nézek kicsit feketés minden, illetve homályosan elmosódva látok elég kellemetlen.
A szemüveg a szemizom problémáimon nem segít annyira, csak nem fárad el a szemem estére ennyire de ettől szerintem csak mégjobban ellustulnak a szemizmok.
Mit tudok tenni? 16 éves vagyok nem szeretném hogy az életemre ez kihatással legyen, rosszabodjon vagy bármi ilyesmi. Hordjam a szemüveget, ne hordjam? A szemizmaimmal mit kezdjek? elképesztő gyengék.
Én hordanám az előírt szemüveget. Nem hiszem, hogy a szemizmok ellustulnának tőle. De nélküle biztos hogy romlana a látásod. Márpedig az a legnagyobb kincsed.
2016. márc. 2. 19:47
2/2 anonim válasza:
A szemüveget hordani kell, ha akarod, ha nem. Az, hogy kancsalságod van-e orvos meg tudja állapítani, majd olyan szemüveget kapsz. Lehet akár prizmás szemüvegre van szükséged. A kancsalság ilyen korban már sosem fog elmúlni, tehát egész életedre ott lesz. A szem izmaiddal nem tudsz mit kezdeni, csak műtéttel lehet korrigálni. Ugyebár a szem izmok miatt alakul ki a kancsalság, ha erős befelé húz, ha gyenge akkor kifelé. A műtét sem minden esetben opciónális, mivel a szem izmokat, csak műtét közben tudják látni, hogy milyenek is. Előtte nem tudják lemérni, hogy mondjuk 3mm a felesleges izom ami befelé vagy húzza a szemed vagy 4mm el nagyobbítaniuk kell. Meg, ha meg is csinálnák lehet 1 évben belül ellentétes irányú kancsalság jön létre. Olyan szemüveg van szükség, ami esztétikailag korrigálja a szemedet illetve jól is látsz vele. Jelenkezz egy maszek szemészhez és vele beszéld meg a dolgokat.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!