Ti melyik szemüveget szeretitek és miért?
Lényegében ahogy én néztem 2 féle típus van van a "kicsi" szemüveg pl:
(vékony szinte csak a szemet takarja a lencse)
és van a "nagy" (nem a hipster) pl:
(nagyobb, emiatt nem kell a fejemet forgatni ha nézni akarok valahova csak a szemem)
Ti melyiket részesítitek előnybe és miért?
eddig én is nagyobbat használtam, de kíváncsi voltam hátha valaki a kisebbet szereti
Nekem jobb hogy nem kell forgatnom a fejem csak a szemem
A damilos, meg a méret szerinti csoportosítás az nem ugyanaz.
Van a keret nélküli, ez van a 2. képen. Kevésbé merev, viszont nagyon könnyű és alig látszik. Van a damilos (1.kép), amin felül merevítő keret van, alul pedig damil merevíti a lencsét. Végül van a teljesen keretes.
Méretügyileg az a helyzet, hogy több száz év alatt nem sikerült oda eljutni, ahova a napszemüvegekkel már rég: természetesen az egész látóteret takarnia kéne, (praktikusan ívelve, hogy ne tenyérnyi legyen a lencse.). Más különben a fejet kell forgatni, plusz bezavar, hogy a lencsén kívüli, de még látótéren kívüli részben a környezet más sebességgel mozog és ez zavaró. Lehet itt persze azzal jönni, hogy mindent meg lehet szokni és valóban a vízen+száraz kenyéren élést is, de minek, ha nem lenne muszáj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!