Kontaktlencse viselése előtt kell szemüveg?
Figyelt kérdés
Ma voltam optikába, bal szemem -0,75 jobb -1,5. 1000 ft volt majd kértem, hogy csináltassuk meg a kontaktlencse viselési tesztet +1000 ft, de azt mondta, hogy ő azt nem csinálja meg mert előtte mindenféleképpen szemüveget kell viselnem. Kérdésem az lenne, hogy tényleg kell-e szemüveget viselnem vagy csak úgymond pénzt akart magának azzal, hogy csináltassak még szemüveget is?2016. febr. 8. 12:29
1/6 anonim válasza:
Azért kell a szemüveg, mert először ki kell deríteni, bírod e a korrekciót. Van, aki nem képes se szemüveget, se lencsét viselni, mert zavarja az éles látás. Plusz sokszor az alacsony fokú eltérés jobban korrigálható szemüveggel, illetve az is elofordulhat, hogy javul tőle a látás.
2/6 anonim válasza:
Szerintem ez kizárólag a Te döntésed. Ha nem akarsz szemüveget, menj máshoz, aki ad lencsét.
Ha rosszabb lenne a szemed, azt mondanám, szemüveg így is, úgy is kell, mert mi van, ha begyullad a szemed, kiesik a lencse, talán vezetésnél is van valami szabály, hogy legyen szemüveg...?
3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Itt a probléma főként abból adódik, hogy jelenleg csak pár hónap alatt tudnék összespórolni egy szemüvegre ezáltal gondoltam a kontaktlencsét amit azért kitudnék fizetni havonta ha havi vagy épp napi lencséket használnék.
2016. febr. 8. 19:02
4/6 anonim válasza:
Nem kell szemüveg, felesleges is ha valaki úgysem hordaná. Érdekes, én úgy mentem optikába mindig hogy "kontaktlencse vizsgálatot szeretnék", és azt kaptam mindig mindenhol az 5 év alatt, semmi mást nem akartak erőltetni rám. Szemüvegem sose volt, nem is lesz.
6/6 anonim válasza:
Pontosan a "komolyabb optikában" fogják azt mondani, hogy kell szemüveg viselés. Úgy van pontosan, ahogy az #1-es is írta.
Màsrészt a kontaktlencsét nem havonta fogod megvenni, hanem egyszerre (ha havi cserélésű lencsét vàlasztasz) negyedévre vagy félévre . Plusz az ápoló folyadék. Összesen elköltesz annyit amennyibe egy alap, fapados szemüveg kerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!