Kisfiam (4,5 éves) miközben infralámpáztam az arcát, levette a védőszemüveget, és néhány percig belenézett az infralámpába. Baja lehet ettől a szemének?
Sokáig volt nyitva a szeme?
Mert,ha igen,akkor lehet...de egyébként szemvizsgálat?
Gyerekkoromban engem rengeteget infralámpáztak, és amikor már baromira untam, mindig kinyitottam a szemem, és a wolframszálat szemléltem az izzójában. Kutya baja a szememnek. Vagyis de, mert rövidlátó vagyok, de nem emiatt, így viszont rendszeresen járok szemorvoshoz, és még soha nem állapítottak meg elváltozást, károsodást.
Szóval szerintem megnyugodhatsz. :)
Én is sokszor néztem az infralámpába, de nincs neki szemre káros hatása. Ellenben a pénztáraknál lévő vonalkódolvasó lézer, valamint a pénzvizsgáló UV készülék. Hosszú távon a szemet erőlteti, valamint öregkori szürke hályoghoz vezet!
Lézeres szemműtétnél is az UV-tól kell védeni a szemet. Csak azért tudom, mert én is átestem egy ilyen kezelésen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!