Ti be mernétek vállalni? (szemgyulladás, kontaklencse)
Arról volna szó hogy fél éve hordok kontaklencsét és mostanában begyulladtak a szemeim, elég csúnya pirosak, eresek. A bal szememben még egy kicsi szürke volt is kialakult. Már egy ideje nem volt munkám ezelött is nem volt tb-m se fizetve. Mostanra sikerült kezdenem egy munkahelyen, viszont a munkához elengedhetetlen a látásom mert egyébként nagyon rossz a szemem. Be merjem vállalni hogy még egy hónapig hordjam a lencslét?
Sokan mondták hogy a látásom fontosabb stb, ami igaz is csak hogy ettől még dolgozni kell, mert külömben nem fogok ellátásban részesülni.
Megéri megkockáztatnom vele mégegy hónapot?
szóval
értem, csak hogy tiszta legyen lemesélem
sohan volt szemüvegem 18 éves koromig miútán nem volt rá egy vasam se, azután pedig mivel elkezdtem dolgozni kontaklencsét vettem mert szimpatikusabb volt, azután pedig nem volt munkám sokáig, és most begyulladt a szemem.
Milyen erős a dioptriád? Kis dioptriás szemüvegeket a Tescoban is lehet kapni pár 100 Forintért, nem is néznek ki rosszul.
Ugyan nem személyre szabott és leginkább csak 2 egyforma erős lencsével árulják, de jobb mint a semmi és jobb, mint megvakulni.
A gyenge szemüveglencsék egyébként se olyan drágák, hosszabb távon szemüveghordással olcsóbbra ki lehet jönni, mint lencsével.
-4
és -4,25
Lencsét tilos úgy hordani, hogy nincs mellette egy szemüveged! Az mindig kell mellé! Pl. ilyen esetekre. Felejtsd el a kontaktlencsét!
Ahogy tudsz vegyél egy szemüveget!
Ahogy írták már Tesco-ban, Metro-ban vannak pár száz forintért szemüvegek. Átmeneti megoldásnak az is jó lesz. Amíg nem gyűlik össze a pénzed egy normálisra.
A lencséket meg dobd ki. Nem való neked.
Ha neked megéri kockáztatni hogy megvakulhatsz, vagy komolyabb szemkárosodásod lesz és műtét kell majd...
Inkább ne. Nekem is lencsém van, de ha már fáradt a szemem akkor is kiveszem. Nincs szemüvegem, nem is lesz, ha gond van a lencsével akkor megyek táppénzre, addig nem dolgozok és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!