Lehet egyből kontaktlencsét?
Nem voltam még szemüveges, a szemészeten azt mondják, először annak kéne lennem, csak utána lehetek kontaktlencsés. De én a szemüveget túl drágának találom a kerettel együtt és nagyon ronda is vagyok benne. Lehet bárni bajom, ha egyből kontaktlencsét fogok hordani?
14\L
Attól nem lesz bajod, ha egyből kontaktlencsével kezdesz.
Viszont mennyire gyenge a szemed? Milyen lencsét tervezel venni? Korrekció nélkül mennyire látsz? Fél-1-es szemmel még el lehet tévézgetni, de hacsak nem alvós lencsét veszel egy ideig nem fogsz jól látni, plusz amit az első írt - mi van, ha bármi baj történik.
Egyébként a lencse is drága, időarányosan sokkal drágább, mint a szemüveg, pláne ha mindennap hordod. Egy gyenge szemüveg nem drága, lencséből meg az alacsony dioptriájú is sokba kerül, folyamatos viseléshez pedig vagy a legdrágább napi lencse, vagy alváskor is használható kell.
Nem tudjuk mennyire rossz a szemed, leginkább az döntené el a kérdést.
Ha szemüveg nélkül is látsz, pluszos vagy alacsony a dioptriád és csak néhány tevékenységhez kell segédeszköz, vegyél elsőre lencsét. Ha nagyon kéne, pár dioptriáig a Tescoban is árulnak szemüvegeket pár 100 Forintért - nyilván nem lesz minőségi, egyénre szabott, de pár napig megteszi ha mondjuk begyullad a szemed. A szemészetek szeretik a 20ezres keretet és a szupervékony 200 réteggel ellátott szemüveglencsét ajánlani már fél dioptriásoknak is.
Ha hiányozna, akkor később még mindig lehet szemüveget venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!