Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Lehet egyből kontaktlencsét?

Lehet egyből kontaktlencsét?

Figyelt kérdés

Nem voltam még szemüveges, a szemészeten azt mondják, először annak kéne lennem, csak utána lehetek kontaktlencsés. De én a szemüveget túl drágának találom a kerettel együtt és nagyon ronda is vagyok benne. Lehet bárni bajom, ha egyből kontaktlencsét fogok hordani?

14\L

2016. jan. 5. 18:17
 1/5 anonim ***** válasza:
Szemüveg akkor is kell, ha kontaktlencsét hordasz. Pl ha begyullad a szemed nem teheted be a lencsét.
2016. jan. 5. 18:22
 2/5 anonim ***** válasza:
Nem lehet.Ugyanis vannak olyan helyzetek,amikor nem tudod használni,mert pl.beteg vagy,stb.Először szemüveg.A lemcse nem váltja fel,kell az is.És egyébként a szemüveg egyszeri kiadás kontaktlencsét meg 1-3 havonta venni kell,mert lejár a hordhatósága.Miért hiszed,hogy okosabb vagy a szemészorvostól?
2016. jan. 5. 18:24
 3/5 anonim ***** válasza:

Attól nem lesz bajod, ha egyből kontaktlencsével kezdesz.

Viszont mennyire gyenge a szemed? Milyen lencsét tervezel venni? Korrekció nélkül mennyire látsz? Fél-1-es szemmel még el lehet tévézgetni, de hacsak nem alvós lencsét veszel egy ideig nem fogsz jól látni, plusz amit az első írt - mi van, ha bármi baj történik.

Egyébként a lencse is drága, időarányosan sokkal drágább, mint a szemüveg, pláne ha mindennap hordod. Egy gyenge szemüveg nem drága, lencséből meg az alacsony dioptriájú is sokba kerül, folyamatos viseléshez pedig vagy a legdrágább napi lencse, vagy alváskor is használható kell.

2016. jan. 5. 18:28
 4/5 anonim ***** válasza:
Lehet bizonygatni hogy nem drága a szemüveg, de aki sose hordja annak drága, mert felesleges nagy értelmetlen kiadás csak. Én tudom, mert csináltattam 10 éve kb, soha az életben nem hordtam, mert kontaktlencse mellé egyáltalán soha nem kell. Ez az igazság. Szóval hagyd a szemészetet, menj optikába kontaktológushoz, mondd el mit akarsz, lencsét csak, meg hogy hagyjanak a szemüveggel, mert az neked nem kell. Bajod nem lesz attól hogy lencsét hordasz csak.
2016. jan. 7. 10:30
 5/5 anonim ***** válasza:

Nem tudjuk mennyire rossz a szemed, leginkább az döntené el a kérdést.

Ha szemüveg nélkül is látsz, pluszos vagy alacsony a dioptriád és csak néhány tevékenységhez kell segédeszköz, vegyél elsőre lencsét. Ha nagyon kéne, pár dioptriáig a Tescoban is árulnak szemüvegeket pár 100 Forintért - nyilván nem lesz minőségi, egyénre szabott, de pár napig megteszi ha mondjuk begyullad a szemed. A szemészetek szeretik a 20ezres keretet és a szupervékony 200 réteggel ellátott szemüveglencsét ajánlani már fél dioptriásoknak is.

Ha hiányozna, akkor később még mindig lehet szemüveget venni.

2016. jan. 7. 11:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!