Kaphatok egyből kontaktlencsét?
Kaphatsz bármikor, de előtte megvizsgálnak, hogy alkalmas-e rá a szemed (nem gyullad-e be esetleg, ilyesmi)
Idézet innen: [link]
"Az alkalmassági vizsgálat során menete:
A szem optikai (látási) vizsgálata, ami megállapítja a szemüveg és a kontaktlencse dioptria adatait (Ez a két adat nem mindig egyezik meg egymással)
Ezt követi a szaruhártya görbületének mérése (így állapítható meg, hogy a melyik az a lencse görbület, ami a későbbiekben a legjobb illeszkedést fog biztosítani viselője számára)
Ezen adatok alapján megtörténhet az 1 óra időtartamú próbaviselés, amivel eldönthető, hogy van–e alapanyagi érzékenység, vagy más nem kívánatos jelenség.
Az 1 órás próbát követi a látási, az illeszkedési és az érzékenységi kontroll.
Panaszmentesség estén egy betanításon kell még részt venni a leendő lencseviselőnek, ahol elméleti és gyakorlati ismereteket sajátíthat el annak érdekében,hogy hosszútávon a legmagasabb színvonalon tudja kontaktlencséjét ápolni."
Első vagyok: Régebben nekem is volt, a próbaviselésnél nem volt gond, csak kicsit kellemetlen érzés, de fél évnél tovább nem bírtam kontaktlencsésséget, mert alapból nagyon száraz a szemem, és ha pl. suliban fél napokat benn volt,hiába szeppentgettem, mintha homokot szórtam volna bele...
Barátnőmnek a nővére viszont már 5 éve hordja, és meg se érzi hogy benn van, szóval egyénfüggő...
És még egy kis szófosás, utána befejezem: Nem viccből fogják elmondani, hogy uszodába/ tengerpartra/szaunába/ és egyéb vizes helyekre ne menj vele, volt o.társam olyan szép fertőzést szedett össze, hogy egy hónapig járhatott dokihoz.
Remélem neked beválik majd a lencse! :)
Kontaktlencsének nem feltétele, hogy előbb szemüveged legyen. Bemész az optikába, elmondod mit szeretnél, ezután műszeresen és hagyományosan is megvizsgálják a szemed. Közben kikérdez az optikus életmódról, a szemed érzékenységéről stb..., amik ahhoz kellenek, hogy el tudja dönteni, hogy milyen típusokból ajánljon neked és azokból te választhatsz ár stb... alapján. Ha ez megvan először próbalencsét kapsz, és megtanítanak a kivételre, berakásra és hogy hogyan kell kezelni a lencsét. Ez egy hónapra szól, ezalatt fokozatosan hozzászoktathatod a szemed, illetve kiderülhet, ha valami nincs rendben. Ezután jöhet a végleges rendelés. Ennyi. Hazudozásra semmi szükség.
Egy jótanács még: érdemes előzetesen árakról érdeklődni több helyen, mert elég nagy eltérések vannak üzlet és üzlet között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!