Milyen érzés szemüvegesnek lenni?
Nagyon félek hogy csúfolni fognak miatta.
Milyen lesz amikor sportolásnÁL le kell vennem? Kosaras vagyok (-2.25; -2.00)
Myen amikor a tanárok furcsának gondolják?
Hány éves vagy hogy attól félsz hogy csúfolni fognak a szemüveged miatt? xD Persze az elején basztathatnak hogy "mi ez a pápaszem?!", de ha ezt a szívedre veszed nem csak a szemeddel van probléma... Nos, olyan, mintha felvennél egy kis magasságú napszemüveget ami teljesen átlátszó... Vagyis lesz egy téglalap a látóteredben amiben teljesen látsz. Én 2 nap után megszoktam a téglalapot és csak ha direkt megfigyelem veszem csak észre. Eleinte kisebb fejfájásod is lehet, amikor megszokja a szemed már semmi. Valójában úgy látsz mint minden normális ember, mert megfogod szokni hogy ne nézz a kereten kívül, hanem csak arra fordulj.
Ha sportolásnál leveszed nem fogsz véletlen ugyan úgy látni mint eddig?xD Ha eddig így sportoltál és leveszed ugyan úgy sportolsz mint eddig...
Miért gondolnák furcsának? Neked ilyen szemüveg fóbiád van, hogy "jaj, nehogy meglássák!"?!
A tanárok miatt ne izgulj, teljesen megszokott számukra a szemüveges tanuló.
Ennyi mínusszal még látni fogod a labdát, bár a távolabb állók arcát már nem biztos, hogy meg tudod különböztetni. Ezt ki kell tapasztalnod. Ha nagy leszel, akkor vehetsz kontaktlencsét, és sportolhatsz kontaktlencsében.
Sajnos annyi minden miatt szoktak csúfolódni a gyerekek, még amiatt is, hogy valakinek bent kell kakilnia. Nézz körül, van-e más szemüveges az osztályban? Ha nincs, akkor lehet, hogy csúfolni fognak, de nézz át rajtuk. Bolond likból bolond szél fúj.
Évekig titkoltam, hogy rossz a szemem, mert nem akartam szemüveges lenni. Ez egyrészt hülyeség volt, másrészt is. Amikor végül megkaptam a (keret nélküli) szemüveget, az osztálytársaim elsőre meglepődtek, aztán soha többé nem foglalkoztak vele.
A tanárok nem fogják furcsának gondolni, ezer szemüveges diákot láttak már. Sportoláskor eddig sem voltál szemüvegben, igaz? Ugyanolyan homályosan fogsz látni, mint eddig, ha ez zavar a játékban, kontaktlencsével tudsz segíteni a problémán.
Válasz 8.-nak (2015. dec. 18.):
Vannak szemüvegek kisebb és nagyobb lencsével, széles a választék. De egy méreten felül (ha az egész arcot lefedné) az üveglencse már nagyon nehéz lenne, a műanyag meg irreálisan drága.
Meg szerintem hülyén is nézne ki, de ez persze ízlés dolga.
9.
Mert szerinted egy sportnapszemüveg irreálisan drága vagy hülyén néz ki?
Egyszerűen csak arról lenne szó, hogy a szemüreget jobban körülvevő, kicsit nagyobb lencse kéne, hogy ne lehessen kilátni alóla, pont mint a napszemüvegeknél. Ez olyan nehéz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!