Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Hol tudják a legpontosabban...

Hol tudják a legpontosabban bemérni, megvizsgálni a szememet?

Figyelt kérdés

20 éves vagyok, csinálom a jogsit és az alkalmassági orvos mondta hogy vegyek szemüveget mert nem elég jó a látásom a vezetéshez. Hol érdemes megvizsgáltatni klinikán vagy sima szemüveges üzletben valahol (pl. ofotért)?

Ki melyiket javasolja?

2015. dec. 3. 23:59
 1/6 anonim ***** válasza:

Szemüveges üzletben semmiképp. Csak a héten a második történetet hallottam arról, hogy mekkorát hibáztak. Nincs is rendes felszerelésük.

Szemvizsgálatra csakis és kizárólag orvoshoz menj. A rendelőben meg tudnak nézni mindent, ugyanis a szemvizsgálat nem csak annyi, hogy hány dioptriás szemüveg kell, márpedig egy ofotértben csak ennyit tudnak mondani.

Az ilyen üzletek sokszor csábítják be az embereket "ingyenes szemvizsgálat a szemüvegkeret mellé" és stb. szövegekkel, de az pont annyit is ér.

2015. dec. 4. 03:29
 2/6 anonim ***** válasza:
Csakis szemészeten, én már megjártam egy nagyon drága szemüveggel, ahol nem szemorvos végezte a vizsgálatot.
2015. dec. 4. 08:21
 3/6 anonim ***** válasza:
Optika, ahol van szemorvos.
2015. dec. 4. 09:51
 4/6 anonim ***** válasza:

A jogsihoz nem kell extravizsgálat, tényleg csak a dioptriára, színlátásra, meg a látótérre mennek rá. Az meg úgysem objektív, mert ha az ember eltalálja a már csak úgy-ahogy látott számot, máris 10%-kal "jobb" a látása, meg egyébként is sok mindentől függ (megvilágítás, fáradtság, napszak stb).

A B jogsira ráadásul elég enyhék a feltételek, asszem 2x50%, ami kb legalább -1 dpt, vagyis eddig nem is kell szemüveg.

2015. dec. 4. 21:04
 5/6 anonim ***** válasza:
Én maszek szemészetre járok,nekem ez vált be a legjobban, mindig nagyon jó lencsét kaptam! De arra számíts, hogy senki nem ad olyat,amivel tökéletesen látsz,csak kicsivel rosszabbat. De ha eddig nem volt még szemüveged,ez nem fog annyira feltűnni.
2015. dec. 12. 22:19
 6/6 A kérdező kommentje:

Ofotértbe mentem, kedvesek voltak!

Szemorvos vizsgált.

Remélem a szemüveg is jó lesz! : )

2015. dec. 19. 12:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!