Hol tudják a legpontosabban bemérni, megvizsgálni a szememet?
20 éves vagyok, csinálom a jogsit és az alkalmassági orvos mondta hogy vegyek szemüveget mert nem elég jó a látásom a vezetéshez. Hol érdemes megvizsgáltatni klinikán vagy sima szemüveges üzletben valahol (pl. ofotért)?
Ki melyiket javasolja?
Szemüveges üzletben semmiképp. Csak a héten a második történetet hallottam arról, hogy mekkorát hibáztak. Nincs is rendes felszerelésük.
Szemvizsgálatra csakis és kizárólag orvoshoz menj. A rendelőben meg tudnak nézni mindent, ugyanis a szemvizsgálat nem csak annyi, hogy hány dioptriás szemüveg kell, márpedig egy ofotértben csak ennyit tudnak mondani.
Az ilyen üzletek sokszor csábítják be az embereket "ingyenes szemvizsgálat a szemüvegkeret mellé" és stb. szövegekkel, de az pont annyit is ér.
A jogsihoz nem kell extravizsgálat, tényleg csak a dioptriára, színlátásra, meg a látótérre mennek rá. Az meg úgysem objektív, mert ha az ember eltalálja a már csak úgy-ahogy látott számot, máris 10%-kal "jobb" a látása, meg egyébként is sok mindentől függ (megvilágítás, fáradtság, napszak stb).
A B jogsira ráadásul elég enyhék a feltételek, asszem 2x50%, ami kb legalább -1 dpt, vagyis eddig nem is kell szemüveg.
Ofotértbe mentem, kedvesek voltak!
Szemorvos vizsgált.
Remélem a szemüveg is jó lesz! : )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!