Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Mi lehet az új szemüvegemmel?

Mi lehet az új szemüvegemmel?

Figyelt kérdés

ott tTegnap mentem be veszprémi ofotértbe,mert szóltak,hogy elkészült a szemüvegem

Ma egésznap szédülök tőle. Ha elhúzom a fejemet olyan,minthaelnyúlnának,eltorzulnának a dolgok.úgy érzem mintha a szemüvegem szélső része,ahol a lencse megvan vastagítva ott torzulnának el a dolgok. Ez mitől lehet?

Köszönöm a válaszokat!

2015. nov. 21. 15:51
 1/6 anonim ***** válasza:
Menj vissza hétfőn, lehet, hogy csak az orrnyergeden kell beállítani a pöcköket, túlságosan le van csúszva a szemüveg. Ha viszonylag nagy a dioptriakülönbség a régi és az új között, amúgy is kell néhány nap, amíg hozzászoksz, de fontos, hogy jól legyen beállítva.
2015. nov. 21. 15:58
 2/6 anonim ***** válasza:

Ez még teljesen normális, 2-3 nap kell legalább, hogy megszokd. Ha egy hét után is ilyen, akkor kezdj aggódni.

Ha más a keret és/vagy a dioptria, az bőven elég ennyihez. :)

2015. nov. 21. 17:45
 3/6 anonim ***** válasza:

32 éve vagyok szemüveges, sose kellett megszoknom egy szemüveget sem...2 szemüveggel volt hasonló problémám:

az elsőnél az optikában azt mondták, meg kell szokni...megszoktam, aztán kevesebb, fél év alatt 1,5 dioptriát romlott a szemem, mert mint utólag kiderült 56-os helyett 65-ösre sikerült a fókusztávolság

a második eset évtizedekkel később: optika szerint meg kell szokni, szerintem rosszul volt becsiszolva, kicserélték a lencsét és megoldódott a probléma érdekes módon

menj el egy másik optikába, méresd be a szemüveget, utána meg menj reklamálni

2015. nov. 21. 19:05
 4/6 A kérdező kommentje:
Igazából elég magas a dioptria változás,több mint 3 dioptria.
2015. nov. 21. 20:13
 5/6 anonim ***** válasza:

Én 40 éve vagyok szemüveges, és mindegyiket meg kellett szoknom. Amikor annak idején kontaktlencsét kezdtem hordani, azt is, a váltogatásnal is kellett úgy 20 perc, mire "átállt" a szemem.

Ettől függetlenül beméretheted a lencsét, ártani nem árt, de ez normális jelenség ekkora ugrásnál.

2015. nov. 21. 20:17
 6/6 anonim ***** válasza:

Minden szemüveg torzít valamennyit, még a tökéletes is.

Hab a tortán, hogy - számomra érthetetlen okból - nem takarják a lencsék a teljes látóteret, mint a jó napszemüvegeknél, ezért a szemünk sarkából még a lencse által nem takart részeket is érzékeljük, ami eltérő sebességgel "mozog",mint a többi, ha forgatjuk a fejet, ez is rátesz még egy lapáttal.

2015. nov. 21. 22:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!