Mi történt a szemüvegemmel?
nem biztos, hogy ugyanarra sötétedik.
vannak UV-fényre sötétedő lencsék, ezek pl. az autóban egyáltalán nem sötétednek, mivel a szélvédő szűri az UV-t.
míg vannak olyan szemüvegek amelyek a fény látható spektrumára is sötétednek, így az autóban is sötétednek.
az idei nyáron én is azt tapasztaltam az én UV-re sötétülő szemüvegemmel, hogy nem nagyon lett fekete csak szürke. míg összel felhős időben néha képes fekete lenni, nem is beszélve a téli, havas időről. akkor éjfekete igazán.
nem is értem az embereket, a legtöbb nyáron akkor hord napszemüveget amikor a szem magától védekezik az erős fény ellen szűk pupillákkal. összel meg amikor felhős égnél atom UV-sugárzás van (bizonyítja ezt a fekete szemüvegünk) tágabb pupillákkal szemüveg nélkül ezerrel engedik be a szemükbe az UV-t :)
Tehát ha majd most ősszel ill. télen sem fog sötétedni csak szürkülni akkor elkezdhetek aggódni?
Köszi a bővebb kifejtést! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!