Szemüveget kéne hordanom? (többi lent)
Figyelt kérdés
Egy éve észrevettem,hogy sok olvasás után nagyon nehezen, vagyis lassan áll vissza a szemem a normális fókuszba, lassan tisztul a kép ha messzire nézek. Aztán ez elmúlt, és előjött egy másik tünet: Néha homályosan látok messzebbre, és ez akkor jelentkezik amikor tudom már nagyon elfáradt a szemem. Suliban, gyakran lecke íráskor, és olyankor amikor megerőltettem a szemem...ilyenkor alig látok el a tábláig, a terem középső szegletéből vagy a végéből. Néha sulin kívül is eljön..Utóbbi alkalmakkor a szemem is fájt egy picit, de úgy éreztem csak azért, mert már én magam is fáradt voltam, és a ezzel együtt a szemem is. Átlagos szemvizsgálatok alkalmával mindent rendben találnak, mert amúgy tökéletesen látok közelre távolra is. Apukámnak és az ő húgnak is lett egy olyan szemüveg készíttetve, amit csak akkor hordanak ha nagyon elfáradt a szemük és már fejfájásig, szemfájásig fajulna. Vagyis ha érzik, hogy fáradt a szemük elkezdik hordani. Anyu azt tanácsolta hogy A Vitaminnal próbáljuk meg, hogy javul-e a helyzetem, ha nem akkor irány a szemészet...Szemüveges meg nem akarok nagyin lenni, alkalmanként elviselem, de állandót nem. Tényleg orvos és szemüveg lesz a sorsom vagy csak a korral jár és néha van ilyen?!Köszönök előre is minden választ! :)2015. szept. 19. 20:08
1/2 PPeePPiiTTaa válasza:
Lehet egy pici dioptria nem ártana és egy olyan szemüveget csináltatni mint apukádék, mert szenvedned felesleges. Állandóra ilyet ugye nem kell hordani csak néha néha mikor úgy érzed.
2/2 anonim válasza:
Szia! Nekem is ez volt, anyummal elmentünk a szemészetre és fel írtak egy szemüveget, 0,25-öset. Állandó hordásra 2 hónapig, utána le kellett vennem 1 hétig és meg nézni hogy olyan-e mint régen. Nem volt olyan, tök jó volt. Sajnos rá 1 hétre újra elő jött. Anyummal vissza a dokihoz, doki alaposan meg vizsgálta a szemem(1 órán keresztül táblákról kellett le olvasnom betüket,számokat) és a vége az lett hogy szemcsis maradtam. 0,25-ös a szemüvegem, a doki azt mondta akinek ilyen van előbb-utóbb szemüveg lesz a vége :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!