Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Kontakt lencse, hónapos,...

Kontakt lencse, hónapos, higiénia, úszás?

Figyelt kérdés

1. kérdésem: az 1 hónapos lencsét hány naponta veszitek ki, mennyi időre? Én hetente veszem ki.. ez kevés? Ennek lehet negatív hatása?

2. kérdésem: tesi órán, labdajáték közben, ahol jobbra-balra kapkodom a fejem, vagy ha valami ugrás után landolok, a lencse a szememen "meggyűrődik", olyan érzés mintha por ment volna bele, várnom kell míg bekönnyezik a szemem és valahogy a helyére pislogom. Ilyen előfordul mással is?

3. kérdésem: van olyan aki rendszeresen lencsés és rendszeresen úszik (uszodában..)? Ugye úszószemüveggel úszok, elvileg a szemem körül nincs víz, de ha leveszem, odafolyik vagy véletlen lemegyek a víz alá míg nincs rajtam a szemüveg, lehet probléma? Félek elmenni úszni, mert nem tudom mit csináljak ha pl víz megy a szemembe. Egyébként sem hordok sehova magammal lencsetokot meg folyadékot, mert nem is tartom magam olyan ügyesnek hogy ilyen helyzetben kivegyem vagy ilyesmi.

2010. márc. 13. 18:44
 1/7 anonim ***** válasza:
Tesi órán nekem is szúrta a szemem, amikor futás közben sípolásra gyorsan le kellett feküdni a földre, de ha nem fordulok olyan hirtelen, akkor nincs belőle probléma.
2010. márc. 13. 20:24
 2/7 anonim ***** válasza:
70%
Na e tekintetben en roppant igenytelen vagyok, illetve voltam. A havi lencset szoktam hordani 2-3 honapig is, akkor heti 3-4 napra tettem be folyamatosan, es volt hogy egy honapig folyamataosan bennt volt, ha ejjel-nappali volt ha nem. semmi bajom nem volt. A klor az uszasnal karosithatja a lencset arra vigyazni kell, es el is hagyhatod egy nyitott szemmel törtenö lebukasnal. En igy vesztettem mar el lencset vizben :D Nekem is el szokott csuszkalni neha ket pislogas es kesz ha pedig poros vagy koszos ki kell venni es furcsa de a szadba veszed megtisztitani, kivetel a lyukas fognal, mert ott sok baci van, ezt egy szemesz mondta nekem. es igy nem is kell a tarto meg folyadek stb-bar azert az direkt erre van. Ha sokszor van olyan erzesed mintha poros vagy koszos lenne es nehezen illeszkedik a helyere hasznalj mükönnyet mert lehet hogy szaraz a szemed.
2010. márc. 14. 02:39
 3/7 anonim válasza:
76%

Engem is pont ezek a dolgok érdekelnem. Én még nem vagyok lencsés... de szeretnék :P

és hát igen... ez a "szádba veszed" dolog tényleg jó? :D

2010. márc. 14. 11:25
 4/7 anonim válasza:
76%
érdekelneK* ^^
2010. márc. 14. 11:25
 5/7 anonim ***** válasza:
88%

Szádba venni a lencsét? Te nem vagy normális, a szád tele van bacilusokkal, rosszabb mintha sima vízbe tennéd, pedig abban is van baci bőven. Ilyet nem szabad ha nem akarsz fertőzéseket elkapni, tud ám fájni. Nem igaz hogy egy lencsetartó tok nem fér el nálad. Igénytelenség amit csinálsz. Ennyi, de persze írtad már az elején hogy igénytelen vagy, de másokat ne biztass ilyenre.

De a kérdésre válaszolva: én minden este kiveszem a lencsémet, mert minek legyen este bent? Inkább folyadékba teszem addig amíg nem kell. Kivenni, betenni 5 perc, nem hiszem hogy bárkinek ne lenne ideje rá. Így tudom hogy egész nap elég nedves a lencsém, nem kell műkönny sem.

Tesim nincs, szóval azt nem tudom, bár koncerten ugráltam már eleget vele, de a lencsém nem mozdult. Nem lehet hogy nem megfelelő a görbülete ezért mocorog el?

Úszáshoz meg egy napos lencsét szoktak ajánlani, amit utána kiveszel és el is dobsz. Mert ugye a víz nem tesz jót neki.

2010. márc. 14. 13:43
 6/7 issti ***** válasza:
100%

1.

Nagyon gyakori tévhit, hogy az egy hónapos lencse bent lehet egy hónapig.

Bármit állítanak a reklámok, csak alkalmi alvásra szabad néha bent hagyni!

Akár egy-két évig is gond nélkül használhatod egyfolytában, de idővel olyan visszafordíthatatlan károsodás lesz a szemeden, hogy visszasírod a napot amikor még dönthettél volna helyesen.

Nem rémisztgetni akarok, de hidd el nem érdemes kockáztatni!

A hónapos lencse tényleg kibírja, de a szemed nem!

2010. márc. 16. 18:21
 7/7 anonim ***** válasza:

vízhez semmiképp nem érhet a lencse,így nedves kézzel sem szabad berakni

és bocs...kivenni-berakni, az 30 másodperc

a nyálnak amúgy van enyhe baktericid hatása, talán ezért tűnik jónak a megoldás

2010. márc. 17. 20:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!