Kontakt lencse, hónapos, higiénia, úszás?
1. kérdésem: az 1 hónapos lencsét hány naponta veszitek ki, mennyi időre? Én hetente veszem ki.. ez kevés? Ennek lehet negatív hatása?
2. kérdésem: tesi órán, labdajáték közben, ahol jobbra-balra kapkodom a fejem, vagy ha valami ugrás után landolok, a lencse a szememen "meggyűrődik", olyan érzés mintha por ment volna bele, várnom kell míg bekönnyezik a szemem és valahogy a helyére pislogom. Ilyen előfordul mással is?
3. kérdésem: van olyan aki rendszeresen lencsés és rendszeresen úszik (uszodában..)? Ugye úszószemüveggel úszok, elvileg a szemem körül nincs víz, de ha leveszem, odafolyik vagy véletlen lemegyek a víz alá míg nincs rajtam a szemüveg, lehet probléma? Félek elmenni úszni, mert nem tudom mit csináljak ha pl víz megy a szemembe. Egyébként sem hordok sehova magammal lencsetokot meg folyadékot, mert nem is tartom magam olyan ügyesnek hogy ilyen helyzetben kivegyem vagy ilyesmi.
Engem is pont ezek a dolgok érdekelnem. Én még nem vagyok lencsés... de szeretnék :P
és hát igen... ez a "szádba veszed" dolog tényleg jó? :D
Szádba venni a lencsét? Te nem vagy normális, a szád tele van bacilusokkal, rosszabb mintha sima vízbe tennéd, pedig abban is van baci bőven. Ilyet nem szabad ha nem akarsz fertőzéseket elkapni, tud ám fájni. Nem igaz hogy egy lencsetartó tok nem fér el nálad. Igénytelenség amit csinálsz. Ennyi, de persze írtad már az elején hogy igénytelen vagy, de másokat ne biztass ilyenre.
De a kérdésre válaszolva: én minden este kiveszem a lencsémet, mert minek legyen este bent? Inkább folyadékba teszem addig amíg nem kell. Kivenni, betenni 5 perc, nem hiszem hogy bárkinek ne lenne ideje rá. Így tudom hogy egész nap elég nedves a lencsém, nem kell műkönny sem.
Tesim nincs, szóval azt nem tudom, bár koncerten ugráltam már eleget vele, de a lencsém nem mozdult. Nem lehet hogy nem megfelelő a görbülete ezért mocorog el?
Úszáshoz meg egy napos lencsét szoktak ajánlani, amit utána kiveszel és el is dobsz. Mert ugye a víz nem tesz jót neki.
1.
Nagyon gyakori tévhit, hogy az egy hónapos lencse bent lehet egy hónapig.
Bármit állítanak a reklámok, csak alkalmi alvásra szabad néha bent hagyni!
Akár egy-két évig is gond nélkül használhatod egyfolytában, de idővel olyan visszafordíthatatlan károsodás lesz a szemeden, hogy visszasírod a napot amikor még dönthettél volna helyesen.
Nem rémisztgetni akarok, de hidd el nem érdemes kockáztatni!
A hónapos lencse tényleg kibírja, de a szemed nem!
vízhez semmiképp nem érhet a lencse,így nedves kézzel sem szabad berakni
és bocs...kivenni-berakni, az 30 másodperc
a nyálnak amúgy van enyhe baktericid hatása, talán ezért tűnik jónak a megoldás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!