Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Szemüveglencse bemérése -...

Szemüveglencse bemérése - lehetséges?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van egy szemüvegem, amely már nincs túl jó állapotban (sem a keret, sem a lencse), viszont még mindig nagyon jól látok vele. Új szemcsit szeretnék csináltatni, de azt akarom, hogy a lencsék paraméterei hajszál pontosan ugyanezek legyenek. Mivel olyan munkát végzek, ami fárasztja a szemet és mostanában még kialvatlan is vagyok, duplán fontos lenne, hogy a mostani lencsék alapján készüljenek az újak. Lehetséges-e valahogy bemérni az adatokat a hagyományos szemüvegfelírás helyett? Egyszerű mínuszos, egyfókuszú, vékonyított lencsékről van szó. Még annyi, hogy a jelenlegi szemüvegemet muszáj lesz viselnem, amíg készül majd az új.

Előre is köszönöm a válaszokat!

2015. szept. 17. 20:14
 1/4 szamo77db ***** válasza:
Lehetséges, van műszer hozzá.
2015. szept. 17. 20:21
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszike, ment a zöld pacsi! :-)
2015. szept. 17. 22:25
 3/4 PPeePPiiTTaa ***** válasza:

Lehetséges bemérni, mert van műszer rá, DE

ha új szemüveget szeretnél csináltatni, mindenképpen javaslom, hogy nézesd meg a szemeidet optometristával/orvossal, hogy biztos legyél benne, hogy még mindig jó a dioptriád. Lehet, hogy te úgy érzed a szemüveged tökéletes, de ez azért van mert ezt használod hosszú ideje, és egyébként is: ha jól látsz vele nem fognak változtatni a dioptriádon!

Egyébként ha új szemüveget szeretnél(keret+lencse) a régi szemüveged természetesen rajtad marad!

2015. szept. 18. 16:51
 4/4 anonim ***** válasza:
Szerintem is vizsgáltasd meg először szemésszel. Én most voltam egy hete, azthittem hogy nem romlott a látásom, közben meg igen.. Pedig tökéletesen látok ezzel a szemüveggel, a táblán a vonal alatti két sor még simán megy... Szóval ha ajánlott erősebb szemüveg, akkor szerintem ne akard a régid.
2015. szept. 22. 13:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!