Tükörben nem látom, de fényképeken van hogy úgy látom hogy kancsal a szemem. Hogy lehet ez?
Figyelt kérdés
2015. szept. 2. 10:03
1/7 anonim válasza:
a legegyszerűbb ha megkérdezel egy őszinte barátot vagy rokont.
képeken nekem is van hogy kancsi vagyok de rlvileg igazából nem
2/7 anonim válasza:
sztem attól is lehet,hogyha oldalt van a kamera és úgy nézel bele
3/7 A kérdező kommentje:
Életem során senki nem tett megjegyzést a szememre, remélem nem csak tapintatbol
2015. szept. 2. 10:38
4/7 anonim válasza:
Csinálsz magadról egy képet vakuval. Nézd meg, hogy a vaku fénye mindkét pupillád közepéről verődik vissza. Ha nem, akkor kancsal vagy.
5/7 anonim válasza:
Nekem is pont ilyen volt a szemem. Astigmatismus a neve, nem pont ugyanaz mint a kancsalság, de szintén fénytörési hiba. Mivel szemüveges vagyok, nekem egy egyszerű cylinderes lencsével az optikusom pikk-pakk helyrehozta, a dokik sajnos nem is foglalkoztak vele.
6/7 masni1 válasza:
Alighanem váltott kancsalságod van, amit természetesen nem lehet műteni. Jól látsz, de nem akkor amikor teljesen párhuzamos a szemed. Valószínű nem olyan nagyfokú, hogy másnak zavaró lenne. Tekintsd szexepilnek. A szemorvos azonnal megállapítja. Döntsd el, hogy szemüveges akarsz-e lenni, mert akkor kapsz egy enyhe cilinderes lencsét, és azon pont középen fogsz kinézni. A legkisebb fiamnak is van 2 fok eltérése, de őt nem zavarja, mert ez sok csecsemőkori dioptria és sok szemüveg után 18 éves korára megmaradt. Ő nem hord szemüveget. Most 30, a gyönyörű felesége imádja, mi megszoktuk, és ő pedig egy határozott fellépésű srác, akinél két szó után már senki sem arra figyel, mennyire együtt áll a két szeme.
7/7 anonim válasza:
Jó válasz. De a kérdező nem csecsemőkorú. Nekem meg 30 év szemorvosi vállvonogatás után találta meg a megoldást az optometrikusom, egyetlen ALAPOS bemérés után. Azóta megszűnt az óvodás korom óta kínzó mindennapos fejfájásom, és hirtelen 2mm-t nőtt a pupillatávolságom, amin soha egy orvos se tudott segíteni. És a fotókon már 4 éve nem látszom kancsalnak. Ja, 42 éves vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!