Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » 18 éves korban javulhat a szem?

18 éves korban javulhat a szem?

Figyelt kérdés

2015. aug. 28. 20:33
 1/9 Amarok Tonrar ***** válasza:
Hogy érted? Önmagától?
2015. aug. 28. 20:47
 2/9 A kérdező kommentje:
Igen.Mint amikor valaki gyerekkorban szemüveges,de késöbb már nem kell neki szemüveg.
2015. aug. 28. 20:51
 3/9 anonim ***** válasza:
Ha pluszos igen, ha mínuszos, tovább romlik.
2015. aug. 28. 22:18
 4/9 Nemes Zoltán ***** válasza:
Csak ha rohadtul nagy mázlid van, egyébként csak rosszabb lesz.
2015. aug. 31. 19:09
 5/9 anonim ***** válasza:
3-as jól mondja. A szem folyamatosan (és hála az égnek lassan) romlik. Ha eddig pluszos volt a szemed, lassan beáll a normál tartományra.
2015. szept. 3. 19:23
 6/9 anonim válasza:
Nekem alsós iskolás éveimben írtak fel szemüveget (-0,5 dioptria rövidlátás miatt), mert nem láttam a hátsó padból tisztán a táblát. Azt mondta a szemész orvos, hogy bátran viseljem és 18-20 éves koromra már le is vehetem majd...nos mire 18 lettem, már -3,5-ös lett a dioptria. Akkor még mindig azt mondta az orvos(másik), hogy türelem majd meglátom milyen jól fogok járni ha elérem a negyvenes éveim, mert majd akkora eldobhatom. Nos lassan 50 leszek és "beállt" a szemem erre a -3,5 dioptriára. Semmit sem javult, de nem is romlott. Talán az utóbbi időkbe azt veszem észre, hogy pld. újság olvasásnál sokszor el kell döntenem, hogy szemüveggel vagy anélkül látom jobban a betűket...pedig vártam a csodát éveken át.
2015. szept. 4. 11:13
 7/9 A kérdező kommentje:
Nem tudom.Én ismerek olyat,aki általános iskola 5.osztályában szemüveges volt,most meg már nem kell hordania.
2015. szept. 4. 20:59
 8/9 anonim ***** válasza:
Mert pluszos szemüvege volt.
2015. szept. 4. 22:30
 9/9 anonim ***** válasza:

5-ös : A csodát hiába vártad csak kamu volt nyilván azért hogy hord a szemüveget.A rövidlátás magától nem jön helyre(fizikai képtelenség..kivéve... = éjjeli kontaktlencse)

Öregkorra pedig a szem elveszíti a természetes fókuszálóképességét és a myopia átváltozik presbyopia-ra..ezért van hogy se közelre se távolra nem lát jól a beteg.Ilyenkor már bifokális szemüvegre vagy kontaktlencsére van szükség.

A hypermetria(távollátás) sem tűnik el csak a sugárizom összehúzódása szabályozza de sok mellékhatása van mint pl a fejfájás ami idővel csak rosszabb lesz.

Mind a 4 látáshibára kapható kontaktlencse.Én a biofinity éjjel-nappali folyamatos egy hónapig hordható lencséket ajánlom.

myopia(-) / hypermetria(+) / presbyopia(+-) monovision vagy bifokális / Astigmia-tórikus

2015. szept. 6. 19:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!