Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Asztigmiás szem javulhat?

Asztigmiás szem javulhat?

Figyelt kérdés
Bal szemem -1,75 cilinderes, és az lenne a kérdésem, hogy ez elmúlhat majd annyira, hogy a jövőben egyáltalán ne legyen szükségem szemüvegre? Tehát, hogy ne legyen semmi dioptria a szememben
2013. szept. 6. 17:24
 1/2 anonim ***** válasza:

Ez teljesen egyén függő. Van akinek attól romlik a szeme mert hordja folyamatosan a szemüveget, van akinek attól mert nem hordja. Nagyban függ attól is, hogy öröklött-e? Nálam pl. mindkét szememnél van cilinder, és plusz dioptria is. Kiskoromban nem volt semmi gond, tök jól láttam. Aztán kb. általános 5-ben már kellett szemüveg. Nem nagyon hordtam, nem is okozott gondot. Majd jogsinál ismét csináltattam szemüveget. Akkor már folyamatosan hordtam. (tehát reggeltől estig) Na, akkor kezdett romlani a szemem. Most ott tartok, hogy nagyon sok dioptriám lett (8 és még a cilinder) plusz szemüveg nélkül még egyik szobából a másikba sem tudok átmenni. Viszont ismerek olyanokat is, akik hordták pl. 5 évig a szemüveget és megjavult a látásuk.

Bár a cilinder kicsit más, mint a sima dioptria.

2013. szept. 6. 17:46
 2/2 A kérdező kommentje:
Nekem igazából olyan 13-14 éves korom körül kezdett el romlani, most vagyok 17. Fél éve van szemüvegem, de nem hordom egész nap, csak gépezésnél, vagy tévézésnél. Szerintem most egy kicsit javult, de nem hiszem, hogy sokat. Kontaktlencsén gondolkozom még, lehet, hogy ki kéne próbálnom.
2013. szept. 7. 14:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!