Mitől látok ilyeneket?
Mikor kocsival vagy busszal megyek valahová és kinézek az ablakon, állandóan kis átlátszó pontokat és köröket látok, ide oda úsznak. Leginkább a mikroszkópikus felvételekhez tudnám hasonlítani ezeket, valami ilyesmi:
Ajaj...uveitised van! Ez egy immunbetegség.
Én állandóan látom, nem csak fényben!
Ez az üvegtest gyulladását jelenti.
Az üvegtest átlátszó kocsonyás anyag, de nálad a gyulladás miatt genny úszkál benne, és azt látod.
Ha nagyon erősnek érzed, akkor elmehetsz vele dokihoz, de készülj fel rá, hogy szteroidot ad. Vagy szájon át szedhetőt, vagy injekciót a szemedbe. Hiába kezelik, én még olyan emberről nem hallottam, aki meggyógyult volna.
Huh hát ez nagyon jó hír :D Egyébként a szembetegségektől féltem mindig is a legjobban. Remélem, hogy nem komoly.
Neked uveitised van? Ugyanígy jelentkezett?
Igen, uveitisem van.
De ha nálad csak enyhén jelentkezik, és csak erős fényben látod, akkor semmi értelme dokival kezeltetni.
Nálam már nagyon erős tünetei voltak, azért kezelték.
Ha nem okoz különösebb problémát, akkor hagyd rá, jobban jársz!
Súlyosabb esetben akár retina leválást is okozhat.
Nem akartalak megijeszteni, bocs...
Hát lehet azért elmegyek orvoshoz megnézetni, mert írták, hogy amíg enyhén jelentkeznek a tünetek és hamar felismerik, akkor teljes gyógyulás érhető el.
Köszi a válaszokat, sokat segítettél :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!