Szemüvegvizsgálaton mit jelent, amikor leírják az eredményben, hogy:90 fok, vagy 180fok?
Figyelt kérdés
Voltam pár helyen szemvizsgálaton szemüvegkészítés előtt. Az egyik helyen a dioptria mellé 90 fokot írtak, másik helyen meg 180 fokot. Ez mit jelent? Talán a térlátást? Akkor a 90 fokosnál csak 90 fokba lehet jól látni,azzal a lencsével,amit így készítenek?
A 180 fokosnál jobb térlátású lencsét készítenek vagy hogy van ez?
2015. aug. 16. 13:52
1/4 anonim válasza:
A cilinderes lencséknél van,hogy milyen fokban kell a szemüvegkeretbe foglalni,hogy jól láss vele.Két féle módon lehet felírni,attól függ,hogy a cilinder mínusz vagy plusz előjellel van lehet 90 fokos eltérés a két felírás közt,de ilyenkor a dioptriaérték is más nagyságú lesz.
2/4 A kérdező kommentje:
1-esnek. Köszi a választ! Akkor ezek szerint ezeknek a fokoknak a térlátáshoz semmi köze!? Már megijedtem, hogy a 90 fokossal csak fele annyi teret látok, mint a 90 fokossal.
Minuszos a szemüveg, ami lesz, -1,5diotria és 0,5 cilinder és 90 fok. Ezt írták rá. Akkor ez így összesen 2 dioptriának számít?
2015. aug. 17. 12:25
3/4 A kérdező kommentje:
helyesbítés: "mint a 180 fokossal...."
2015. aug. 17. 12:27
4/4 anonim válasza:
a 0,5 szerintem itt az, hogy az ugye 360 foknak pont a fele a 180 fok, de lehet, nincs igazam. mert ugye 360 egy kör.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!