Tanácsos-e két szemüveget felváltva hordani?
Az újabb szemüvegem elég sokba került. A régi már kicsit kopott. Nem teljesen egyforma a dioptria, de nem is ez a fontos. Amikor az újat megkaptam, pár napig nagyon szokatlan volt, majdnem orra estem benne, de megszoktam. Ha a régit hordanám bizonyos helyeken, pl. strandon, az nem tenne rosszat a szememnek, hogy nem azt hordanám, amihez hozzá vagyok szokva? A régiért nem annyira kár, ha véletlenül ellopnák, amikor leteszem, míg úszni megyek.
Viszont szemüveg nélkül nem sokat látok, ezért sem akarnék addig szemüveg nélkül lenni.
szerintem annyit ki lehet bírni, hogy ha nagy néha strandra mész, akkor inkább azt vigyed.
én kontaktlencsét meg szemüveget hordok felváltva, az jóval nagyobb különbség, és nincsen velük semmi bajom.
Jó, akkor ez inkább felejtős, köszönöm!
Van dioptriás úszószemüvegem is, ott mindkét lencse fél számmal gyengébb, mint a szemüvegen, pont azért, mert ott nincsenek fél dioptriák, csak egészek. Gondolom, ha ez nem lenne jó, akkor nem csináltatták volna meg az optikában az úszószemüveget. Azzal nincs gond akkor, ugye?
Hát víz alatt amúgy sincs tökéletes éleslátás, víz fölött meg azért nem hordja az ember annyi ideig, hogy gond legyen. :)
A szemüvegcserélgetést viszont nem ajánlom én se. Még ha nem eltérő a dioptria, akkor sem túl jó, mert minden keret kicsit más, ezért az optikájában is van eltérés, meg kell szokni. Van akit nem zavar és tudja váltogatni, de ez a ritkább eset. :)
Az új szemüveg pár napig furcsa, de meg fogod szokni. És ha a régit nem lopták el, szerintem az újat se fogják. :)
Köszönöm!
Hát, én nem bízom az emberekben. A keret miatt biztos képesek még a szemüveget is ellopni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!