Ha megszokom a cylinder-es szemüveget utána szemüveg nélkül rosszabbul fogok látni?
5 éve szemüveges vagyok és tegnap csináltattam egy újat a vision expressben. Felvettem és éreztem hogy valami nem stimmel de azt mondta a hölgy hogy ez a cylinder miatt van és meg fogom szokni majd egy hét alatt. Elég furcsa érzés hordani, mintha homályos lenne valamelyik lencse.
A kérdésem az hogy én kizárólag számítógépezéshez és vezetéshez használom a szemüveget, így ha megszokom ezt a fajtát akkor a szemüveg nélküli látásom romlani fog?
(A szemüvegem egyébként -0.5, +0.75)
Nekem is cylinder-em van, eleinte tényleg furcsa a lencse. Ahogy forgattam a fejem, úgy éreztem, egy vonalban valahol sokkal élesebben látok, mint máshol.
El fog múlni tényleg. Egy hetet adni kell az új szemüvegeknek. Ha egy hét múlva is rossznak fogod érezni a látásod, akkor menj vissza, de egy kis időt kell vele várni.
A szemüveg nélküli látásod így is, úgy is romlani fog, ezt nehéz megakadályozni. Elvileg a szemüveg hordása elősegíti ezt a folyamatot, úgyhogy ha nem zavar a rossz látás (sporthoz, vagy olyan dolgokhoz, ahol nem kell olvasni) akkor akár le is veheted a szemüveged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!