Uv lámpával kideríthető-e, hogy valóban UV álló a napszemüveg?
polikarbonát lencsés napszemüveget vegyél! ott maga az anyag szűri az UV-t, így 100%-hogy szűri és elromlani se tud karcolásoktól pl. míg a gagyibb műanyagok kapnak valamilyen UV védős bevonatot, ami sérülhet, lejöhet.
bár manapág, szerintem a napszemüvegek döntő többsége polikarbonát lencsés, szóval nagyon mellé kell nyúlni ahhoz, hogy ne szűrje az UV-t.
nem tudom :)
nekem annyi "szerencsém" van, hogy minusz 1 dioprtiát is mindig bele kell varázsolni a szemüvegeimbe, így a napszemüvegeimbe is. így mindig normális helyen veszem, ahol profi módon minderől tájékoztatnak.
így minden szemüvegemhez van egy bankkártyaszerű adatlap Amin a lencse minden paramérete rajta van, gyártó, alanyag, diportia stb, ha később cserélni kéne a lencsét meglegyenek az adatok.
strandon, árusnál nem tudom, tudnak-e ilyen tájékoztatást adni. az biztos hogy egy CE feliratnak kell lennie a lencsén, ez igazolja elvileg, hogy UV szűrös.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!