Ma lett meg a kontaklencsém, de kicsit homályosan látok. Ez mitől lehet?
nekem soha de soha nem érződik a lencse, kivéve, ha már túlhordtam, akkor érzem, h száraz, de pislogáskor semmit sem lenne szabad érezned.
már ha lágy lencsét hordasz. a félkemény és kemény lencsét lehet érezni, de a lágy lencsét első pillanattól kezdve nem lenne szabad érezned. ez egyáltalán nem megszokás kérdése. (én több mint 20 éve viselek lencsét, van tapasztalatom) szerintem is rossz a görbülete, egyre jobban ez tűnik valószínűnek, vagy tényleg ki van fordítva, bár akkor jobban szúrna valszeg.
#10 ne haragudj, de ez erős csúsztatás: nem szabadna érezni, hogy bent van a lencse, pont az a célja, ha az első berakásnál nem érzed kényelmesnek, sose fogod megszokni - saját tapasztalat, első nekifutásnál az akkori legjobb lencsét kaptam, kicsit zavart, de mondták, majd megszokom, hát nem...második körben berakták a régi típus továbbfejlesztett verzióját ill a másik szemembe azt, amit most hordok...ég és föld, soha nem érzem, hogy bent van, csak, ha túl lépem a 14-16 órát és szárazabb idő van, ilyenkor kicsit kiszárad...és akadt már, hogy hetekig nem hordtam, mert nem tudtam venni vagy pedig taknyos voltam hetekig és olyankor ugye nem hordjuk, semmi szokatlan dolog nem történt, mikor újra kezdtem hordani...kontaktlencsés ismerősöknek ugyanez a tapasztalata
ha nem tökéletes a lencse a próbánál, akkor sose fogod megszokni
#12: Nekem elsőre nem volt kényelmes, de pár alkalom után jó lett, semmit nem éreztem, úgyhogy ez nem teljesen igaz, hogy ami először szúr, az mindig rossz lesz..
Amúgy nekem a szemorvos mondta, hogy ha nem szoktatom vissza, akkor romolhat a szemem. Lehet, hogy kényelmes elsőre is a kihagyás után, de ronthatja a szemet (Magyarország egyik legjobb szemorvosához járok, akit az ország több pontján is javasoltak, mielőtt hozzá kezdtem járni, szóval hiszek neki, ha azt mondja, amit...)
nem rontja, 8 éve ugyanaz a dioptriám, az elmúlt 15 évben fél dioptria emelés volt az egyik szememen, minden fél éves kontrollom a lencse miatt rendben van, és már vagy 5 éve lencsét hordok
valószínűleg te vagy a szerencsés kivétel, aki megszokja a lencsét
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!