Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Mennyibe kerülegy kontaklencse?

Mennyibe kerülegy kontaklencse?

Figyelt kérdés

0.5-ös a látásromlásom és nem szeretem a szemüveget mennyi egy kontaklencse hamég sose volt?

mennyi az a tisztitó folyadék amivel takaritani kell?

14évesen be tudom rakosgatni vagy várjak vele?

2008. szept. 4. 17:21
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Előbb a szemész orvosodat kell megkérdezni, hogy lehet-e már neked. Egyik ismerősömnek kedvezménnyel 8000FT a lencse 3 hónapra. Plusz ehhez még jön a tisztítófolyadék és az sem olcsó. Amúgy pedig ha jól eltalálod, hogy milyen szemüveg illik az arcodhoz, akkor nagyon szép tud lenni, és öltöztet.
2008. szept. 4. 17:27
 2/11 A kérdező kommentje:

van egy jól eltalált szemüvegem de felkötött hajal nem áll jól meg csomó képp nem tudom hordani a hajam mert szemüveggel nem áll jól.

jaés a fő ok kényelmetlen benne tv-t nézni

2008. szept. 4. 17:33
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Hát, én abszolút meg tudlak érteni, én is utáltam a szemüvegemet- annak ellenére, hogy mindenki szerint jól állt... Igaz, a kontaktlencse bizony nem olcsó mulatság, de nekem ennyit megér! :)

Nekem -4-es a szemem, és a háromhavi kontaktlencse 12 ezer forint, plusz a tisztítófolyadék 4 ezer körül.

Szerintem 14 évesen nyugodtan hordhatsz, csak egy kis gyakorlás kérdése, és te is tudsz majd bánni a lencsével!

Ha a szüleid tudják finanszírozni, akkor mindenképpen érdemes kiválasztani egy szimpatikus optikát, ott majd adnak próbalencsét, és elmondják a kontaktlencseviseléssel kapcsolatos infokat is.

2008. szept. 4. 17:38
 4/11 A kérdező kommentje:
köszi:D
2008. szept. 4. 17:41
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 15 eves korom ota van lencsem, altalaban azt viselem, csak itthon szoktam szemuvegben lenni. Folyadek van mar 3000 Ft korul is, es az eleg nekem 1-1,5 honapig. (Gyogyszertarban szoktam venni.)

A lencse nekem 22ezer Ft fel evre, bausch&lomb a fajtaja, es nekem nagyon bevalt.

En a Bajcsy es Andrassy sarkan levo Ofotertbe jarok, amiota lencsem van, es meg vagyok elegedve minden szinten a szolgaltatasaikkal.

2008. szept. 4. 18:03
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én internetről rendelem, úgy olcsóbb (bár az elsőket az optikából vettem még, mert akkor még próbálkozol, hogy melyik jó, melyik nem, és jobb az optikussal csinálni ezt).

Coopervision Procleart használok, ami nagyon jó, kényelmes, akár reggeltől estig is, és olcsó is a többihez képest, 3 db 3500 ft, havonta kell cserélni. Ehhez Coopervision Options Multi folyadékot használok, ami a neten 2500 ft (360 ml), és ez úgy másfél hónapig elég.

2008. szept. 4. 19:20
 7/11 anonim ***** válasza:

Én vagyok az utolsó válaszoló, még annyit, hogy nekem is 0.5-ös látásromlásom van, meg is kérdezte, az optikus, hogy ehhez minek lencse, akár szemüveg nélkül is lehetek, aztán felveszem, hogyha tábláról kell olvasni vagy ilyesmi. De én ragaszkodtam hozzá, és tényleg sokkal jobb, szal sztem próbáld ki!

A berakosgatással szenvedni fogsz egy kicsit az elején, én azt hittem, hogy sosem leszek képes rá, volt hogy félórát is bénáztam vele, de aztán 1-2 hét után rájön az ember, hogy is kell jól csinálni.

Én a Novák Optikába járok, ami az Blaha Lujza tér és az Astoria között van, egy fél éve mentem oda, hogy szeretnék kontaktlencsét szemüveg helyett, és nagyon segítőkészek voltak, nah meg ott rendes szemészorvos van, nem pedig akárkik, mint egynéhány másik helyen.

2008. szept. 4. 19:24
 8/11 A kérdező kommentje:
köszy
2008. szept. 4. 20:18
 9/11 anonim ***** válasza:

Én pár napja csináltattam lencsér, -4 és és -5-ek a szemeim,szóval elég vaksi vagyok :S

Először megvizsgál egy optikus/kontaktológus vagy nemtommi,ez eleve pénzbe kerül,úgy 3000 Ft.Mivel nekem különbözőek a szemeim, ezért két doboz három hónapra elegendő lencsét kell vennem (egy -4- és egy -5 dioptriásat)Tehát ez így összesen 6 hónapra elég lesz..Emellé még kell tisztítófolyadék,és esetleg műkönny. Ez így összesen,ifjúsági kedvezménnyel kb 26 ezer volt,és ugyebár a műkönny meg a folyadék nem lesz elég fél évre, na meg lencse mellé szemüveg is kell,ami szintén nem olcsó.(Bár lehet hogy neked nem olyan fontos, a feles diotriádhoz)

A ki-be rakosgatás nekem már 3 nap után sokkal könnyebben megy.Még így is nagyon macerás,főleg megállapítani,h melyik oldalával kell berakni a lencsét, de asszem máris sokat fejlődtem :D

2008. szept. 5. 20:43
 10/11 A kérdező kommentje:
köszi.
2008. szept. 6. 09:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!