Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Valaki gyógyult már ki makula...

Valaki gyógyult már ki makula degenerációból?

Figyelt kérdés
Tudom két fajta van a százat és a nedves az egyik az erekkel van összefüggésben a másik meg valami sárga folt,nekem a száraz van mert fiatal vagyok 32 éves,de az orvos azt mondta erre nincs gyógymód,max szinten tartható.
2015. jún. 25. 12:27
1 2 3 4 5 6
 41/56 A kérdező kommentje:
Hát szerintem ha logikusan gondolkodsz akkor rá jöhetsz,hogy a kemoterápia nem jó,sajnos ezt tudom pár ismerősöm meg halt miatta,kb 2 embert ismerek aki túlélte.
2015. jún. 30. 22:11
 42/56 A kérdező kommentje:

Egyébként sokat olvasgatok,abban igazad van,hogy furcsa dolgokat elhisznek vagy tesznek az emberek. Ez pl egy fogkrém témához írta valaki

"Megtettem: ásványi kőpor....natúr...Kissé szokatlan volt az állaga, de meg lehet szokni..."

Hát nem tudom ez nooormális e :D

2015. jún. 30. 22:23
 43/56 anonim ***** válasza:

Na holnap délben nekem is OCT vizsgálat. Kíváncsi leszek az eredményre... Tiédre is.

Amúgy még egy teszt:

[link]

Tett ki nagyban ezt a képet a monitorra és nézd... Nekem az éleslátás helyén egy kicsit sötétebb egy kisebb foltban az egyik szememmel, de a másikkal sem 100%-os. főleg ha pislogok.

A kék színre és UV tartományra amúgy is eléggé érzékeny a retina. UV folyamatosan károsítja is a sejteket, ha nem hord az ember napszemüveget. Ha sérült a támogató vagy védő rétek, akkor meg nagyon könnyen elpusztulhatnak örökre a látósejtek.

2015. júl. 1. 20:03
 44/56 A kérdező kommentje:
Hát nekem a jobbal jó,a ballal meg úgy az egész kicsit sötétebb.
2015. júl. 1. 23:17
 45/56 A kérdező kommentje:

De ha már napszemüveg,az ősember is napszemüvegben járt? :)

Holnap amúgy megyek a kórházba 7:30 ra utána meg megyek át a szemorvos rendelőjébe,aztán majd írok mi hogy van.

2015. júl. 1. 23:18
 46/56 anonim ***** válasza:

Na nekem megvolt.. meg szerencse hogy elmentem... nekem nem makula degeneracio hanem epiretinalis membran... egy hartya ami huzza a makulat ezert latok torzan :( csak mutet nagyon kockazatos. csak ha romlik max akkor kezdenek vele valamit gondolom. kezdodik elorol varakozas

... azt mondta ez is oregkori betegseg. es SEMMIT, nem lattak pupillatagitasban. Szoval szart sem er kb egy alap vizsgalat ilyen esetben.

2015. júl. 2. 11:51
 47/56 anonim ***** válasza:

Amugy ha nincs makuladegeneracio akkor nem is kell mindig napszemuveg + szemvitaminok. de ha erzekeny a szem akkor vedeni kell a maradek latast.

30 evesen mar vagy halott volt az osember vagy megvakult ha ilyenje volt :D

2015. júl. 2. 11:59
 48/56 A kérdező kommentje:
Szia nekem is meg volt a dolog,de ha jól értelmeztem nem konkrét makula degeneráció,hanem valami beszorult ödéma,de még nem krónikus,gondolom te értesz ezen az orvosi nyelven ha esetleg gondolod át küldeném az eredményt,hogy elolvasd,meg akkor én is még pontosabb képet kapnék.
2015. júl. 2. 14:17
 49/56 A kérdező kommentje:
Hát az ősembert meg kitudja mi az igaz,mivel a történelem jórészt hamisítva van,meg vannak benne feltételezések.
2015. júl. 2. 14:19
 50/56 A kérdező kommentje:
Ja meg olyasmit is mondott a doktor ez stressz betegség ami nekem van,mondtam,hogy sokat későig fent vagyok és tudom a vérkeringést az is befolyásolja.
2015. júl. 2. 14:21
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!