Valaki gyógyult már ki makula degenerációból?
Egyébként sokat olvasgatok,abban igazad van,hogy furcsa dolgokat elhisznek vagy tesznek az emberek. Ez pl egy fogkrém témához írta valaki
"Megtettem: ásványi kőpor....natúr...Kissé szokatlan volt az állaga, de meg lehet szokni..."
Hát nem tudom ez nooormális e :D
Na holnap délben nekem is OCT vizsgálat. Kíváncsi leszek az eredményre... Tiédre is.
Amúgy még egy teszt:
Tett ki nagyban ezt a képet a monitorra és nézd... Nekem az éleslátás helyén egy kicsit sötétebb egy kisebb foltban az egyik szememmel, de a másikkal sem 100%-os. főleg ha pislogok.
A kék színre és UV tartományra amúgy is eléggé érzékeny a retina. UV folyamatosan károsítja is a sejteket, ha nem hord az ember napszemüveget. Ha sérült a támogató vagy védő rétek, akkor meg nagyon könnyen elpusztulhatnak örökre a látósejtek.
De ha már napszemüveg,az ősember is napszemüvegben járt? :)
Holnap amúgy megyek a kórházba 7:30 ra utána meg megyek át a szemorvos rendelőjébe,aztán majd írok mi hogy van.
Na nekem megvolt.. meg szerencse hogy elmentem... nekem nem makula degeneracio hanem epiretinalis membran... egy hartya ami huzza a makulat ezert latok torzan :( csak mutet nagyon kockazatos. csak ha romlik max akkor kezdenek vele valamit gondolom. kezdodik elorol varakozas
... azt mondta ez is oregkori betegseg. es SEMMIT, nem lattak pupillatagitasban. Szoval szart sem er kb egy alap vizsgalat ilyen esetben.
Amugy ha nincs makuladegeneracio akkor nem is kell mindig napszemuveg + szemvitaminok. de ha erzekeny a szem akkor vedeni kell a maradek latast.
30 evesen mar vagy halott volt az osember vagy megvakult ha ilyenje volt :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!