Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Ti hogyan kímélitek a szemetek...

Ti hogyan kímélitek a szemeteket a monitortól?

Figyelt kérdés

Elég sokat kell néznem a monitort nap, mint nap - milyen meglepő - és azt vettem észre, hogy folyamatosan romlik a szemem. Ti miket tesztek ez ellen?

Válaszokat előre is köszönöm!

2015. ápr. 28. 19:10
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

"távolra látok rosszul"

Ez viszont myopia, ennek nem igazán van rejtett formája, hiszen a sugárizom nyugalmi helyzetében lát rosszul az ember. Ez leggyakrabban genetikai dolog. A fiatalkori rövidlátás üteme legtöbbször lelassul és beáll egy értékre (egyénenként változó módon, akár komoly dioptriákat is elérhet), míg a felnőttkori ritkán vezet nagyfokú rövidlátáshoz. Magától elmúlni nem szokott és a különböző látásjavító praktikák igazolhatóan nem segítenek. Ha a szemünk fókuszpontja azaz az éles kép helye a retina előtt van, akkor azt szóró lencsével kell úgy korrigálni, hogy jó helyre, a látógödörbe kerüljön.

2015. ápr. 28. 20:43
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
#10: egy programozónak nincs olyan dolga 50 percenként, amiért 10 percre abbahagyhatná a munkát :D Oké, hogy törvény szerint, aki 4 óránál tovább bámul monitort, annak óránként 10 perc szünet jár, de egy programozónál nem egyszerű beiktatni, hogy most 50 percig programozok, aztán ki tudja hol jártam, de abbahagyom, majd folytatom.
2015. ápr. 29. 08:38
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
A régi, képcsöves monitor ártott a szemnek. Az új típusúak ( LCD, Led) nem. Ha mégis gondod van, akkor nem ettől van.
2015. ápr. 29. 17:36
 14/14 anonim ***** válasza:
hát nem is azért de én a crt-t imádom tud 85Hz a mai olcsó kategóriás monitorok azok meg max 75Hz-et persze most is vannak normális monitorok de azok qva drágák
2015. aug. 18. 02:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!