Szerintetek +3,5 ös szemem végett lehet az, hogy nem tudok tanulni?
Nekem 3 éve -0.5-ösök voltak a szemeim, azóta szerintem csak rosszabbodtak, de nem hordok szemüveget, mert nem kényelmes, illetve a táblát is aránylag jól látom, mert első padban ülök.
Általában nem zavar a rossz látásom, de mikor elfárad a szemem, akkor nem nagyon tudok figyelni semmire, illetve kissé szédülök is. A jegyeim abszolút vegyesek, 3-tól 5-ig minden megtalálható a bizonyítványban.
Nekem ugyan mínuszos szemem van, 4-esnél kicsit rosszabb. Sosem akadályozott abban, hogy jó tanuló legyek (pár négyessel, mert rém lusta voltam, szinte sosem tanultam, nem győztem örülni, hogy legalább az iq-m magas, tesiből pedig inkább hármasom volt), elvégezzem az egyetemet, egész kihívást jelentő programokat írjak...
Hacsak nem fájdul be kegyetlenül az ember szeme, feje a szembaja miatt, nem igazán kéne hatnia rá. A memória és a szem életlensége különösen nem függ össze.
Nem.
Az egyik volt évfolyamtársnőm nagyon erős szemüveget hord, de sokszor olvasáshoz még plusz nagyítót is kellett használnia. Erős gimiben, nyelv szakon jeles-kitűnő volt végig.
Volt egyetemi csoporttársamnak szódásüveg szemüvege és csőlátása van. Gimiben végig jeles-kitűnő volt, az egyetemen minden félévben benne van a legjobb 3-ban (4,5 fölötti átlaggal)
Anyukám munkatársának a lánya 4 éves kora óta vak. Mindig is jó tanuló volt, jogi egyetemet végzett (kimagasló eredménnyel), azóta nemzetközi jogász.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!