Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Szerintetek +3,5 ös szemem...

Szerintetek +3,5 ös szemem végett lehet az, hogy nem tudok tanulni?

Figyelt kérdés
Nem azzal van a gondom, hogy nem akarok tanulni hanme leüllök a könyv felé elkezdek tanulni és nagyon nehezen megy a fejembe sőt sokszor a megtanult anyagból sok mindent elfelejtek. Igen jó szemorvosom van környéken ő a legjobb kb. 3-4 éve kezdtem hozzá járni és egyszer megkérdezte, hogy milyen tanuló vagyok... Mondtam neki, hogy 2,3 (magyar o. 3,4) és ő mondta, hogy gondolta és, hogy ez a szemem végett van egyépként apukámtól örököltem a rossz látást mér 3 éves korom óta szemüveges vagyok. Aki szemüveges esetleg vannak hasonló gondjai?

2015. ápr. 22. 21:22
 1/7 anonim ***** válasza:

Nekem 3 éve -0.5-ösök voltak a szemeim, azóta szerintem csak rosszabbodtak, de nem hordok szemüveget, mert nem kényelmes, illetve a táblát is aránylag jól látom, mert első padban ülök.

Általában nem zavar a rossz látásom, de mikor elfárad a szemem, akkor nem nagyon tudok figyelni semmire, illetve kissé szédülök is. A jegyeim abszolút vegyesek, 3-tól 5-ig minden megtalálható a bizonyítványban.

2015. ápr. 22. 21:31
 2/7 anonim ***** válasza:

Nekem ugyan mínuszos szemem van, 4-esnél kicsit rosszabb. Sosem akadályozott abban, hogy jó tanuló legyek (pár négyessel, mert rém lusta voltam, szinte sosem tanultam, nem győztem örülni, hogy legalább az iq-m magas, tesiből pedig inkább hármasom volt), elvégezzem az egyetemet, egész kihívást jelentő programokat írjak...

Hacsak nem fájdul be kegyetlenül az ember szeme, feje a szembaja miatt, nem igazán kéne hatnia rá. A memória és a szem életlensége különösen nem függ össze.

2015. ápr. 22. 21:44
 3/7 anonim ***** válasza:

Nem.

Az egyik volt évfolyamtársnőm nagyon erős szemüveget hord, de sokszor olvasáshoz még plusz nagyítót is kellett használnia. Erős gimiben, nyelv szakon jeles-kitűnő volt végig.

Volt egyetemi csoporttársamnak szódásüveg szemüvege és csőlátása van. Gimiben végig jeles-kitűnő volt, az egyetemen minden félévben benne van a legjobb 3-ban (4,5 fölötti átlaggal)

Anyukám munkatársának a lánya 4 éves kora óta vak. Mindig is jó tanuló volt, jogi egyetemet végzett (kimagasló eredménnyel), azóta nemzetközi jogász.

2015. ápr. 23. 06:52
 4/7 anonim ***** válasza:
Nincs ilyen osszefugges.
2015. ápr. 23. 07:09
 5/7 anonim válasza:
en szemuveges vagyok 4.9-5.00-as atalggal
2015. ápr. 23. 15:22
 6/7 anonim válasza:
Nem, talan mert nincs osszefugges... En a gimi kezdete ota szemuveges vagyok es romlott is kozbe a szemem de jeles vagyok
2015. ápr. 23. 18:08
 7/7 anonim ***** válasza:
szerintem meg simán lehet miatta problémád. vagy esetleg kéne egy nagyobb szemészeti vizsgálat. kérdezd meg, hogy csinálnak e rejtett kancsalsági teszteket. amugy érdemes lenne gugliznod egy kicsit, az mégtöbbet elárul
2015. ápr. 23. 19:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!