Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Térlátásom most akkor van...

Térlátásom most akkor van vagy nincs?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy nem tudom, hogy van-e térlátásom vagy sem? A moziban ha elmegyek egy 3D-s filmre akkor nekem nem igazán jönnek ki az ábrák. Például minden ismerősöm hajolgat ide oda néha én meg nem, vagy 100-ból 1 alkalommal, sőt sokszor még fáj is a szemem a 3D-s szemüvegtől de nem 1 óra után hanem kb 1-2 perc után. Sokszor van/volt hogy van a papíron egy ábra, egy matekfeladatnál és például én nem láttam a hatszög alapú gúla oldalait. Vagy ki van terítve egy 3d-s és egy 2d-s kép és én nem tudom összepárosítani, hogy melyik melyikhez passzol. Előfordul olyan is, hogy a "fejmagasságban" vagy a fölött kb 10 cm-re lévő bútorba beverem a fejem, meg ilyenek. Mateknál például főleg amikor ilyen felszín van akkor nem tudom, hogy most ez amit írok ez melyik oldalára megy a négyzetnek meg ilyenek. Mateknál kifejezetten nehezemre esik ilyen geometriai rajzokat készíteni. Volt olyan is, hogy töltöttem egy csészébe teát, és felülről néztem. Az eredménye, hogy túltöltöttem. Ez kb 50-ből 1 alkalommal fordul elő.

Ugyanakkor meg tudom mondani, hogy előttem melyik tárgy van tőlem távolabb vagy közelebb, de ha 10m-ről kell megkülönböztetni 2 kisebb tárgyat például bögrét poharat, vagy egy asztali lámpát akkor már sokszor tévesztem, hogy nem is az van közelebb.

Van vagy nincs térlátásom?

2015. ápr. 14. 20:54
 1/3 anonim ***** válasza:
ezt ugy tudod kideriteni, hogy fejmagasságba teszed a kezedet, és próbálod a mutatóujjaidat összeérinteni. nehéz elmagyarázni, remélem hogy érted. ha valami kérdésed van még, irj üzibe :)
2015. ápr. 15. 14:30
 2/3 anonim ***** válasza:
ha össze tudod érinteni őket, akkor van térlátásod, ha nem, akkor meg valoszinüeg nincs- ezt még kifelejtettem :)
2015. ápr. 15. 14:32
 3/3 A kérdező kommentje:
Nem mindig sikerül. Értem mire gondolsz. Ha sikerül is akkor nagyon nehezen és fáj a szemem tőle, de többnyire csak megközelítik egymást az ujjaim!
2015. ápr. 15. 19:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!