Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Kontaktlencse mellé kell...

Kontaktlencse mellé kell szemüveg?

Figyelt kérdés
Elég rossz a szemem, de mindig halogattam, hogy majd, majd egyszer elmegyek... Most végül rábeszéltem magam a kontaktlencsére mert szemüveges az semmiképpen nem szeretnék lenni. Viszont van pár ismerősöm, aki említette, hogy nekik is van mindkettő és nem lehet mindig csak a lencsét használni. Nyilván mikor majd sor kerül rá, akkor úgyis tájékoztatnak mindenről, amit tudnom kell csak erre úgy kíváncsi vagyok, hogy mégis hogyan működnek a dolgok.
2015. ápr. 7. 13:39
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha soha nem hordtál szemüveget akkor nincs rá szükség, én laza egy éve hordok lencsét, 5 nap volt amikor valamilyen ok miatt nem tudtam aznap használni. Elég furcsa lesz rendszeren viselés után lencse nélkül kimenni az utcára, olyan mintha megvakultál volna, ezért kell a szemüveg. De csak emiatt nincs szükség rá, legalábbis szerintem.
2015. ápr. 7. 14:00
 2/5 anonim ***** válasza:
igazuk van, tenyleg nem eleg, ha csak lencsed van, tartalekosnak ott kell legyen a szemuveg is. gondolj bele: pl elhagyod az utolso par lencsedet es nem tudsz hirtelen masikat venni? ill. idonkent nem art pihentetni a szemet es nem a lencset viselni , hanem a szemuveget.
2015. ápr. 7. 14:00
 3/5 anonim ***** válasza:
50%
Még a szemüveg mellé is kell egy pótszemüveg.
2015. ápr. 7. 14:50
 4/5 anonim ***** válasza:
Nem tudom, hány éves vagy, de ha lesz jogsid, akkor kell szemüveg. Nekem anno legalábbis azt mondták, hogy tartaléknak kell lenni a kocsiban, és kérheti a rendőr, hogy mutassam meg, hiába van ben a lencse. Igazából logikus... kiesik, elcsúszik, bármi történik... nem valószínű, de érted... meg néha pihentetni se árt a szemedet.
2015. ápr. 8. 01:00
 5/5 anonim ***** válasza:
Nem kell szemüveg, úgyse hordanád gondolom. Én 5 éve vagyok lencsés, van szemüvegem, porosodik a polcon, mert sose vettem még fel. Minden nap lencsét hordok, olyan meg nincs hogy kiesik vagy elfogy, mert nem hagyom hogy kifogyjak, valamint a rendelés 1 nap alatt ideér, szóval max egy napig vakoskodnék, szemüveget akkor sem vennék fel, mert annyira utálom. Felesleges volt szemüvegre kiadni a sok pénzt. Abból egy évre való lencsét is vehettem volna.
2015. ápr. 8. 09:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!