Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Van e érzékelhető különbség a...

S.M.J. kérdése:

Van e érzékelhető különbség a műanyagból, és az üvegből készült szemüveglencse fényáteresztő képessége között?

Figyelt kérdés
A divat és a szemüveg súlya engem nem érdekel, fontosabbnak tartom a minél tökéletesebb látást. Azt kitanulmányoztam, hogy 1,5 és 1,9 között van a lencsék fénytörési mutatója, de melyiktől fogok jobban látni a szemüvegemben?
2015. márc. 26. 17:45
 1/3 anonim ***** válasza:
Mikor szemüveges voltam, az üveglencsét részesítettem előnyben mert kevésbé volt hajlamos a karcolódásra. Persze vedd figyelembe hogy törékeny. A jó minőségű lencséknél nem fogod észrevenni a különbséget fényáteresztés szempontjából. Viszont a bevásárlóközpontokban ömlesztett áruként kirakott olvasószemüvegek műanyag lencséi közt találtam olyat ami szemmel láthatóan opálos volt. Ráadásul úgy mint ha egy kevés lisztet kevertek volna vízbe és azt fagyasztják jéggé. Vagyis a szemcséket is lehetett látni benne. (De csak 200 Ft volt).
2015. márc. 26. 17:52
 2/3 A kérdező kommentje:
A szemészorvosnál sokkal tisztábban látom a vizsgáló lencsével a táblát, mint a recept alapján elkészült szemüveggel. Az is igaz, hogy a szemüveg műanyaglencsés. A kérdés tehát az, hogy rosszul csinálták meg a szemüveget, vagy a műanyaglencse nem tud olyan minőséget, mint a szemvizsgáló üveglencse. A lencse törésmutatójának nincs köze a minőséghez?
2015. márc. 27. 07:41
 3/3 anonim ***** válasza:

Az üveg fényresötétedő lencse teljes anyagában az. Nem lesz egyenletes a színezés rajta, mert ahol vastagabb az üveg, ott elfog a szín térni.

Műanyag lencsénél meg nem a teljes lencse anyaga, hanem annak egy része sötétedő.

Az orvosi szemüveget nem lehet összehasonlítani a hétköznapi szemüveggel. Az egy műszer.

Az ár nagyban befolyásolja a minőséget. A törésmuntató inkább a lencse vastagságával függ össze.

Nagyban függ még a jó szemüveg a pontos becsiszolástól.

2015. jún. 23. 03:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!