Miért látok duplán ha "ellazitom" a szemem?
Figyelt kérdés
Ha sokat olvasok és elfárad a szemem, akkor ellazítom magam, és elkezdek duplán látni. Olyan, mintha a szemem kifelé tódulna, és olyan kellemes érzés, mert hirtelen megszűnik a szemfáradság. Csak a velejárója ennek is megvan: A szemem mintha kifelé menne, duplán látok, de csak közelre, és lényegesebben rosszabbul látok közelre, szinte elolvasni sem tudok semmit. De olyan kényelmes:D
Ez normális, vagy valami szemhiba?
2015. febr. 16. 18:54
1/2 anonim válasza:
sejtem nagyjából hogy mire gondolsz,bár én ha ellazítom,nekem homályos lesz a kép,nem dupla.Ha más probléma nem társul hozzá,tehát "alapból,nem ellazítva" jól működik a szemed,nincs egyéb gond vele,akkor nem hiszem hogy probléma lenne.De ellazításnak jobb ha inkább becsukod pihentetni,többet érsz vele.Úgy jobban is pihen.Vagy ha sokat néztél közelre,utána messzire nézz,és váltogasd a közelre-távolba nézést.Óránként nem árt pihentetni öt percre a szemünket,de ne ezt a módszert használd,hosszútávon lehet hogy ártasz vele a szemednek.
2/2 anonim válasza:
Lehet, hogy az egyik szemed gyengébb a másiknál, s egy idő után a domináns szem veszi át a látást, marad a kettőslátás, illetve egy idő után az egy szemmel való nézés, az agy kiiktatja az egyik képet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!