Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Most ez hogy van? +os a...

Most ez hogy van? +os a szemem de hypermetropia a diagnózis? Azt hogy?

Figyelt kérdés

A hypermetropia az a távollátás nem? Mert én távolra nem látok jól és azt írták ide hogy +os és hogy hypermetropia. Most akkor milyen a szemem? Vagy ezt a szemüvegre írták hoy +? Valaki magyarázza el légyszíves.

[link]

2015. febr. 9. 14:24
 1/7 anonim ***** válasza:

Jól mondod, a hypermetropia az a távollátás, pluszos dioptriájú lencsét írtak fel neked, ami a távollátóknak kell.

Ha valóban távolra nem látsz jól, de közelre igen, akkor menj vissza a szemészetre, és egyeztessétek a dolgokat.

2015. febr. 9. 14:44
 2/7 A kérdező kommentje:
Hát valamit nagyon elírtak... És ha a + a szemüvegre vonatkozik? Akinek mondjuk minuszos a szeme az +os szemüveget kap nem?
2015. febr. 9. 14:49
 3/7 anonim ***** válasza:

Nem szokták azt mondani, hogy a szem mínuszos, vagy pluszos. Ha valakire azt mondják, hogy ,,mínuszos a szeme", akkor úgy értik, hogy mínuszos lencsét visel, akinek ,,pluszos a szeme", az pluszos lencsét hord. Természetesen ez nem logikus, mert nyilván ellentétes előjellel szokták korrigálni a hibákat, de a köznyelvben a fenti értelemben mondják.

Pluszos lencsét pedig távollátóknak szokás felírni, ha te valóban rövidlátó vagy, akkor mínuszos lencse kell.

Mondjuk nem voltam ott a vizsgálaton, tehát nem tudom, mit mondott az orvos, de ha kitartasz amellett, hogy te távolra nem látsz jól, akkor ne csináltasd meg fölöslegesen a plusz dioptriás szemüveget, hanem inkább menj vissza.

2015. febr. 9. 14:53
 4/7 A kérdező kommentje:
Már megvan a szemüvegem és hordom is és ez már a javult verzió mert 4.5 és 1.5-es volt. Csak most hívtam fel a focus medicalt ahol meg kérték hogy milyen a szemem és ezért nem tudtam hogy most mi van ilyenkor. És távolra nem látok olyan jól
2015. febr. 9. 14:57
 5/7 A kérdező kommentje:
14 eve hordok szemüveget
2015. febr. 9. 14:59
 6/7 anonim ***** válasza:
Ó, én is ott csináltattam a szemem :) Akkor azt mondd, ami a papírra van írva szerintem, aztán ők úgyis csinálnak még vagy 100 vizsgálatot műtét előtt.
2015. febr. 9. 15:00
 7/7 A kérdező kommentje:
Rendben van köszönöm szépen:) remélem alkalmas vagyok :) és tényleg fájdalommentes :D
2015. febr. 9. 15:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!