Most ez hogy van? +os a szemem de hypermetropia a diagnózis? Azt hogy?
A hypermetropia az a távollátás nem? Mert én távolra nem látok jól és azt írták ide hogy +os és hogy hypermetropia. Most akkor milyen a szemem? Vagy ezt a szemüvegre írták hoy +? Valaki magyarázza el légyszíves.
Jól mondod, a hypermetropia az a távollátás, pluszos dioptriájú lencsét írtak fel neked, ami a távollátóknak kell.
Ha valóban távolra nem látsz jól, de közelre igen, akkor menj vissza a szemészetre, és egyeztessétek a dolgokat.
Nem szokták azt mondani, hogy a szem mínuszos, vagy pluszos. Ha valakire azt mondják, hogy ,,mínuszos a szeme", akkor úgy értik, hogy mínuszos lencsét visel, akinek ,,pluszos a szeme", az pluszos lencsét hord. Természetesen ez nem logikus, mert nyilván ellentétes előjellel szokták korrigálni a hibákat, de a köznyelvben a fenti értelemben mondják.
Pluszos lencsét pedig távollátóknak szokás felírni, ha te valóban rövidlátó vagy, akkor mínuszos lencse kell.
Mondjuk nem voltam ott a vizsgálaton, tehát nem tudom, mit mondott az orvos, de ha kitartasz amellett, hogy te távolra nem látsz jól, akkor ne csináltasd meg fölöslegesen a plusz dioptriás szemüveget, hanem inkább menj vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!