Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Hogy lehet minél olcsóbban...

Hogy lehet minél olcsóbban szemüveget vásárolni?

Figyelt kérdés

Egyetemre járok és a nagy előadótermekben sajnos a második sorból is már eléggé erőltetve kell néznem, hogy lássam a táblát. Nemrég voltam egy munkához kapcsolódó alkalmassági vizsgán, ahol a szemész szerint az egyik szemem 1 a másik pedig 1,5-ös, azt mondta, hogy ha zavar, hogy nem látok akkor menjek el szemészetre és csináltassak szemüveget.

A mindennapi életben még nem is zavarna, de az eléggé rossz, hogy nem tudom a tananyagot leolvasni a tábláról. Sajnos a szüleim nem tudnak anyagilag támogatni, ezért az egyetemet is magamnak fizetem, illetve magamat tartom el, így nem tudnék szemüvegre sokat költeni. Egy ismerősömet kérdeztem, hogy neki mennyi volt a szemüvege és azt mondta, hogy 60 ezer, de azt hallottam, hogyha szemészeten iratom fel és nem a legdrágábbat választom, akkor 30 ezerből vagy kevesebből is kijöhet.

Hogyan tudnám megúszni a legolcsóbban?

2015. febr. 7. 16:21
 1/1 anonim ***** válasza:

Nem "felíratni" kell, hanem elmégy egy szemészeti vizsgálatra és az ott kapott papírral mégy szemüveget csináltatni.

Mi a lányomnak csináltattunk a nyár végén új szemüveget. Neki jóval erősebb kell, vékonyított lencse kell, ráadásul a szemüveg keretekből is nagyon kevés az olyan, amit a méretére lehet igazítani.

Bejártunk egy csomó optikát, végül nagy szerencsénk volt, az egyik helyen le volt akciózva olyan keret amit rá lehetett igazíttatni. Így a keret 50 ezer helyett 5ezer volt, 25ezer volt a pár vékonyított lencse (van ahol a lencse darabjának az árát mondják és nem a párét) és 2500 a csiszolás.

Ha tudtunk volna megfelelő méretű keretet találni ezen az oldalon, akkor innen rendeltünk volna, 20ezerért meglett volna a szemüveg ugyanezekkel az extrákkal, akár sötétített változatban is: [link]

2015. febr. 7. 17:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!